COS x Serpentine Galleries – Rendezvénysorozat a művészet és a kultúra jegyében

A Serpentine Galleries által szervezett Park Nights nevű eseménysorozat hidat képez a performansz-művészet, a zene, a film, a tánc és az irodalom színterei közé, miközben számos érdekes programot kínál a kulturális megmozdulások híveinek. A rendezvényt idén is – immáron negyedik éve – a COS szponzorálja.

A londoni „park éjszakák” 2016 júniusától egészen szeptemberig tartanak: az érdeklődők a kijelölt péntek estéken lehetnek részesei a változatos programoknak a dán építészeti stúdió, a Bjarke Ingels Group által tervezett Serpentine pavilonjában. Marie Honda, a COS ügyvezető igazgatója így nyilatkozott a Serpentine Galleries-ről:

A Serpentine Galleries London egyik legfontosabb kreatív, oktatási és jótékony célú intézménye, amely mindig is jelentős hatást gyakorolt a COS csapatára. Megtiszteltetés, hogy ismét támogathatjuk a Park Nights rendezvénysorozatot, amely a kreativitás arcvonalában tevékenykedő művészeknek nyújt lehetőséget mesterségük bemutatására.

Park-Night-1-On-Architecture_01-868x582

A COS és a Serpentine Galleries együttműködése egyáltalán nem véletlen: a márka megalapításától kezdve gyakran inspirálódik a művészet és a formatervezés világából, az elmúlt évek során pedig számos pályakezdő művésszel, építésszel, galériával, művészeti és designkiállítással, illetve újonnan induló stúdióval működött együtt. Ezzel azt is lehetővé tették, hogy megnyíljon a kapu a művészet és a design világa és a COS vásárlói között. A Serpentine Galleries mellett olyan neves intézményekkel és személyekkel is kollaboráltak, mint a párizsi Palais de Tokyo, a Frieze Art Fair vásár vagy éppen Andre Fu építész.

BIG-Bjarke-Ingels-Group_05_01-1440x973

Kicsit sajnáljuk, hogy az esemény helyszíne London, ugyanakkor jó hírünk van abban az esetben is, ha éppen nincs a terveitek közt nevezett időpontban egy angliai utazás. A rendezvénysorozat apropóján a COS két limitált példányszámú pólót is piacra dobott, melyek tervezésekor a cél a klasszikusok újragondolása, felfrissítése volt. A női változat A-vonalú szabásával és gumírozott ujjszegélyével a hagyományos pólók továbbgondolása, a férfi modell pedig leginkább felhajtott ujjával tér el a tradicionális formától. Mindkét darab a brandtől megszokott minimalista letisztultságot, a szimpla eleganciát képviseli – a remek kombinálhatóságról nem is beszélve. A 100% pamutból készült pólók már Európa-szerte kaphatóak a cosstores.com oldalon, illetve a kijelölt COS üzletekben Londonban és Brightonban. A COS az egyedülálló darabokból összegyűlt teljes bevétellel a Serpentine Trust alapítványt támogatja.

 A póló nyári alapdarabnak számít. Hogy megünnepeljük a Park Nights egész nyáron át tartó rendezvénysorozatának folytatólagos szponzorálását, olyan korlátozott példányszámú pólót szerettünk volna létrehozni, amely a márka szellemiségéhez hűen, egyszerű és időtlen formában gondolja újra ezt a klasszikus darabot – mondta Karin Gustafsson, a COS kreatív igazgatója.

COS Celebrates The Serpentine Park Nights 2016

Ha szeretnétek még többet megtudni a rendezvénysorozatról, látogassatok el az esemény microsite-jára.

Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.