FREYWILLE illatok

Megszokhattuk már, hogy a FREYWILLE minden egyes kollekciója távoli kultúrák szívébe vagy épp kedvenc művészeink világába röpít el bennünket ékszerein keresztül.

Ezentúl nemcsak a különböző ékszerkreációk mesélik el az Egyiptomi birodalom történetét, hanem azok az üvegcsébe zárt illatok is, melyeket nemrég dobott piacra a márka.

A szfinx az egyiptomi kultúra csodás lénye, melyet általában fekvő oroszlántesttel és uralkodói fejdíszt viselő férfi fejjel ábrázolnak. A lény magában egyesíti a természet anyagi és a szellem intellektuális erejét, ily módon szimbolizálva az uralkodói hatalmat, a mindenhatóságot és a védelmet. A karnaki Amon-Ré szentélyt – az isten szent állatára utalva – kosfejű szfinxek őrzik. A legnagyobb és leghíresebb az 57 méter hosszú, 20 méter magas gízai “Harmahisz” szfinx, amely Khephrén fáraó arcvonásait viseli az uralkodó és a napisten földi megtestesítőjeként. Az egyiptomi szfinx nem tévesztendő össze a görög mitológia kegyetlen asszonyfejű szörnyetegével.

Úgy tűnik, hogy a mesés lény nemcsak a mítoszokban kapott különleges szerepet, hanem a  FREYWILLE-nél is: visszaköszön a márka logóján, valamint új, négy illatból álló eaux de parfum kollekciója is a Sphinx nevet viseli. A kollekció két irányt mutat: vannak lágyabb, femininebb karakterű illatok, és testes, markáns aromájúakkal is találkozhatunk; különlegessége pedig, hogy ezeket kombinálni is lehet. Saját ízlésünk szerint formálhatjuk az illatokat, hiszen az egyes parfümök kombinációival igazán egyedi, testreszabott aromákat hozhatunk létre.

parfume_tray51

A Sphinx Innocent egy visszafogottan elegáns, virágos-gyümölcsös parfüm, mely olyan frissítően hat érzékeinkre, mint egy kora reggeli séta Monet virágoskertjében. Az első pillanatban a citrusos jegyek dominálnak, a frissítő mandarin édeskés illata a bors aromájával borul össze, majd a virágos jegyek érvényesülnek: írisszel, jázminnal és harangvirággal teli kertet vizionálhatunk, melyben pár órával később megjelenik a parfüm egyik alapillata, az orgona. Rendkívül tartós, azonban, ha a citrusos jegyeket kedveled, érdemes napi többször felfrissülni vele.

A Sphinx Magique egy elvontabb illat, melyben a fanyar gyümölcsöké a főszerep: egyszerre érvényesül benne a bergamot, mandarin és lime, reggeli frissességet kölcsönözve viselőjének. Az illat hamar ellágyul és a rózsa, ibolya és frézia könnyedsége hódít teret magának. Aggodalomra azonban semmi ok: a parfüm alapját kiváló fűszeres jegyek képzik, melyek garantáltan különlegessé teszik ezt az illatot. Aki kedveli a Hermes karakteres illatait, az a Sphinx Magique-nek sem tud majd ellenállni!p

unnamed-2

A Sphinx Rose egy klasszikusan feminin illat, amely lehengerlő eleganciát kölcsönöz viselőjének. A frézia virágos jegyét a bors aromája fűszerezi, amely lágy, mégis karakteres összhatást eredményez. A parfümben később a nőies jegyek dominanciáját figyelhetjük meg a rózsa, írisz és liliom összeborulásával, melyeket a vanília, szantálfa, valamint egy igazán különleges állati eredetű illatszer, a pézsma tesz teljessé.

A Sphinx Mystique mély, testes aromája kifejezetten az édes illatok szerelmesei számára készült.  Az első fújás után egy kellemes, gyümölcsös illatfelhőt tapasztalhatunk, melyben a málna édes esszenciája dominál. Kis idő elteltével a virágos jegyek törik meg a gyümölcsös akkordot, a rózsa, jázmin, gyöngyvirág és sáfrán együttes erejével. A lehengerlően feminin illat azonban nem egy meglepetést tartogat: olyan különleges aromák teszik teljessé az összhatást, mint a napraforgó, pacsuli és a tonkabab, az elengedhetetlen vaníliával.

Mint említettük, a FREYWILLE a parfümök kombinálására bátorít bennünket, ezért mi sem tettünk másként a négy illattal. Egyik kedvencünk a Sphinx Magique x Sphinx Rose, melyben a fanyar gyümölcsök jegye csendül össze a kellemes virágillattal, ellenállhatatlan, éteri illatot eredményezve. A másik győztesünk a Sphinx Rose x Sphinx Mystique lett, melyek a feminin aromák találkozásával csak még meghittebbé és vonzóbbá tették az összhatást.

unnamed-4

Mi nagyra értékeljük a márka üzenetét, miszerint mindenkinek más és más illatra van szüksége, mindenki különleges és sokoldalú. A parfümök kombinálása igazán izgalmas feladatnak bizonyult,  így arra buzdítunk benneteket is, hogy ne féljetek kísérletezni, és alkossátok meg a hozzátok legjobban passzoló FREYWILLE illatot!

www.freywille.com

Hozzászólás