Töltsd le kedvenc könyveid!

Sosem tagadtuk, hogy rajongunk a művészetről szóló könyvekért! Ha ti is hasonlóan éreztek, akkor remek hírrel tudunk szolgálni!

A Metropolitan Museum of Art most 464 művészeti könyvet tett ingyenesen elérhetővé az oldalán online olvasható vagy pdf-ben letölthető változatban!
 
A karácsonyi kívánságlistánk általában művészettel kapcsolatos kiadványokkal van tele, melyeknek sajnos gyakran a felét sem sikerül beszereznünk, de igyekszünk résen lenni. A Jézuska ugyan még nem érkezett meg, az „ajándék” azonban már igen: a MET nemrég 464 művészeti könyvet tett elérhetővé a weboldalán, melyekből nem győzünk válogatni. Persze, az elektronikus forma nem hozza vissza a print varázsát, mégis igazi katarzisélményt okoz már csak a könyvek listájának átböngészése is. Szánjunk egy kis időt a MetPublications katalógusainak és könyveinek számbavételére, ugyanis meglepően izgalmas kötetekkel találkozhatunk!
met
A válogatás megkönnyítése érdekében a MET platformján többféle szempont szerint szűrhetjük a köteteket: kereshetünk címek, szerzők, kulcsszavak, tematikák, típusok, formátumok szerint. Így bukkantunk rá mi is aktuális kedvenceinkre: a Vincent Van Gogh rajzait, az orosz öltözködés történetét, a francia Art Deco kiemelkedő alkotásait vagy éppen a MET múzeum vintage guide-ját taglaló könyvre.
2.jpg
E fontos kezdeményezés egyébként nem új keletű, hiszen a MET már néhány évvel ezelőtt is ingyenes olvasásra bocsátotta egyes kiadványait, de más intézmények is éltek ezzel a lehetőséggel: például a Getty Museum virtuális könyvtárában számos ingyenesen olvasható, illetve letölthető publikációra bukkanhatunk, de időnként a Guggenheim is elhalmoz minket digitális könyvremekekkel.
1
A hagyományosan az épített terekhez (múzeumok) vagy fizikai tapasztalhatósághoz (könyvek) rögzült kulturális termékek virtuális terekbe ágyazódásával egyre gyakrabban találkozhatunk; végre az elitkulturális közeg is felismeri, hogy az offline-online kettős meghatározottság a jelen fontos tendenciája, amellyel érdemes számolniuk, ha lépést akarnak tartani a hipergyors kulturális, technológiai változásokkal.
Képek: innen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.