Skip to content

Knitwear a természetből inspirálódva

Az inspiráció körülvesz. Közhelynek hangzik, de igaz: a természetben járva minden lépéssel, minden levegővétellel kreatív energiát, ihletet szippantunk magunkba.

Nem véletlen, hogy az idei őszi-téli kollekciókban is visszatérő inspirációként jelenik meg a természet a maga poetikus valójában. Aktuális knitwear crush-unk, a lengyel Dudzinska brand őszi-téli kollekciója is ezen koncepció jegyében született.

Az egyik legizgalmasabb lengyel márka stílusát gyakran illetik a „street style avantgárd” jelzővel. Anna Dudzinska több nagyszabású divateseményen jelen volt az elmúlt években, többek között a lengyel divathéten, illetve a holland Fashionclash fesztiválon is bemutatta már kollekcióit. A nagyrészt kötött és gyapjú darabokkal dolgozó designert többnyire a modern architektúra, a belsőépítészet és design inspirálják.

annadudzinska_natural_thing_aw2016_campaign_4

Ezek a témák viszatérő motívumként jelennek meg munkáiban, ebben a szezonban azonban nem az ember alkotta dolgokban talált ihletet, hanem magában a természetben. A/W kollekciója, a Natural Thing minden ízében a minket körülvevő természeti csodákra, az ezek által képviselt szabadságra, könnyed letisztultságra, kellemes frissességre utal. A ruhákat a földszínek jellemzik, a legtöbb darab a bézs, a szürke, a fehér és a fekete színek minimalista összhatására épít.

annadudzinska_natural_thing_aw2016_campaign_1

annadudzinska_natural_thing_aw2016_campaign_6

A designer számára fontos a fair trade, munkásságát pedig – a jelenlegi trendekkel szembefordulva – a slow fashion iránti elkötelezettség határozza meg. A Natural Thing mintái és 3D-s motívumai is mind gondosan kigondolt, magas minőségű, kézzel a ruhákra applikált elemek.

Anyaghasználatban is a természetesség volt a mérvadó; a különböző gyapjú, a mohair, a lágy selyem és a pamut anyagok kombinációja adta összhatás a tóparti szellő lágyságát, a hegységek festői magasztját, a puszta kietlenségének varázsát idézik fel. A textúra és a sziluettek a természetben felbukkanó változatos formákat és motívumokat elevenítik meg, a kollekció minden egyes elemével erre a témára reflektál.

Az oversized darabok célja, hogy „biztonságos menedéket” jelentsenek viselőik számára. A kampányfotókon bemutatott darabok gyakorlatilag egybeolvadnak az őket körülvevő környezettel, így szinte lehetetlen megállapítani, hogy hol végződik a természet és hol kezdődnek Dudzinska kreációi. A megragadó kollekció és az egyedülálló nyugalmat árasztó kampány meggyőzött minket, hogy Anna Dudzinska munkásságát a jövőben is érdemes követnünk – kijelenthetjük, hogy beleszerettünk a tervező minimalista és letisztult, ám nem kicsit rebellis stílusába!

Szöveg: Alexandra
Képek: innen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s