Karácsonyi wishlist a Frey Wille kínálatából

A legjobb ötletek mindig az utolsó percben születnek! Karácsonyi Freywille wishlistünk és egyben ajándék ajánlónk azoknak szól, akik még mindig a tökéletes meglepetést keresik egy számukra nagyon fontos személynek – mi megtaláltuk nektek!

Az egyedülálló és izgalmas témák inspirálta kollekcióiról ismert Frey Wille ötvözi mindazt, amit egy kiegészítő esetében keresünk: intelligens, vonzó és elegáns. Aktuális karácsonyi wishlistünkben a márka különböző kollekcióiból választottuk ki kedvenceinket. 

Hommage á Gustav Klimt – Nixe karkötő

Gustav Klimt nemcsak kortársaira volt nagy befolyással: markáns festészeti stílusának és egyedülálló életművének hatása még évtizedekkel később is intenzíven érzékelhető mind a művészet, mind pedig a divat világában. A Freywille Hommage á Gustav Klimt gyűjteményével tiszteleg a bécsi festő előtt. A kollekció darabjait olyan híres alkotások ihlették, mint Adele Bloch-Bauer portréja, a Remény vagy a Vízi kígyók. A sorozat egyik leggyönyörűbb designja a Nixe, mely a többi darabhoz képest egy minimalistább vonalat képvisel, egészen visszafogottan prezentálva a Klimtre oly jellemző aranyozott ornamentikát.

nixe

Hommage á Gustav Klimt – Regina ékszeróra

Órát ajándékozni olyan gesztus, mely sosem megy ki a divatból! A Frey Wille órakínálatának kialakításakor a funkcionalitás mellett a nőisség kifejezése és a művészet szépségének és örökérvényűségének ékszerbe zárása volt a cél. Az órák a svájci technológiának köszönhetően ötvözik a pontosságot a szépművészet varázsával. Személyes kedvencünk a Regina, melyet éppen az osztrák szecesszió legjelesebb képviselője, Gustav Klimt munkássága ihletett. Az arany dominanciája, a játékos, absztrakt minták és az aprólékos kidolgozottság jellemzi ezt a modern köntösbe bújtatott klasszikus darabot.

regina

Hommage á Alfons Mucha – Sarah Bernhardt Aquamarin ékszeróra

Maradjunk még egy pillanatra az óráknál. A Freywille másik ékszerórája, mely azonnal belopta magát a szívünkbe, a Sarah Bernhardt Aquamarin volt, melyet Alfons Mucha művészete, illetve Sarah Bernhardt színművésznő ihletett, akinek a festő voltaképpen karrierje beindulását is köszönheti. Az órát Mucha művészetének visszatérő elemei, a kígyózó indák és a változatos növényi motívumok dekorálják. Palládium bevonatával az ékszer a hűvös, letisztult eleganciát képviseli.

mucha.jpg

Hommage á Hundertwasser – Street Rivers karkötő

Hundertwassert senkinek sem kell bemutatnunk. A szabálytalan formákért és az élénk színekért bolonduló művész munkásságának legékesebb példája a bécsi Hundertwasser-ház, mely hullámzó, egyenetlen vonalaival és mesebeli tarkaságával írta be magát a művészettörténetbe. Ezek a jellegzetes stílusjegyek Hundertwasser minden munkájában visszaköszönnek, emellett pedig a Freywille Hommage á Hundertwasser kollekciójának is fő motívumait képviselik. A gyűjtemény legjátékosabb darabja ez a karkötő, mely egyszerre nőies és kifinomult, ugyanakkor gyermeki és könnyed.

hundertwasser

Pharaoh Egypt – Luxor gyűrű

Az artisztikus inspirációs forrás már születése óta jelen van a Frey Wille életében. A 19-20. századi alkotók mellett az ókori kultúra és művészet is nagy befolyással bírt a márkára. Az antik éra legérdekesebb és legpompásabb birodalmaként él a fejemben az egyiptomi, és egyáltalán nem csodálom, hogy a Frey Wille artisztikus koncepcióira is ez a színes, máig meghatározó kultúra volt a legnagyobb hatással. A márka szfinxet ábrázoló logója a Nílus gyöngyének érdekes mitológiájára utal vissza, számos ékszerben pedig a fáraók birodalmának csillogása, magasztja, szabadsága jelenik meg. 

A karakteres színek és a részletgazdag kidolgozás a Freywille ékszereinek sajátja, mely az egyiptomi fáraók pompája által inspirált darabokon még nagyobb hangsúlyt kap. A Luxor alkollekció a nőiesség eternális voltát hangsúlyozza mély tónusaival, a vörös dominanciájával és a minták kifinomultságával. A Luxor gyűrűvel akár egy egyszerű, monokróm szett is megkoronázható – más kiegészítőre nincs is szükség, hogy kifinomulttá és nőiessé tegyük megjelenésünket.

luxor-ring

Pharaoh Egypt – Tutanhamon

Ha még egy darabot választhatnánk az Egyiptomi Birodalom ihlette gyűjteményből, akkor a Tutanhamon alkollekció szkarabeuszos karkötője mellett döntenénk. A szkarabeuszt az élet, a kiteljesedés, illetve az újjászületés szimbólumának, szerencsehozó amulettnek tartották és szentként tisztelték az ókori Egyiptomban. Ezt a karkötőt viselve biztosan mi is ezen hiedelmek bűvkörébe kerülnénk!

Tutanhamon.JPG

Ha ti is megtaláltátok ajánlónkban a tökéletes ajándékot, akkor irány a Frey Wille belvárosi vagy reptéri üzlete, de akár online is beszerezhetitek kedvenceteket!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.