EAVES by AGNESKOVACS

Minimalista letisztultság, szigorú élek, utánozhatatlan formavilág – mindezt testesítik meg aktuális „táskatervező crush”-unk, az AGNESKOVACS brand kreációi. Ezúttal a legújabb férfikollekcióba szerettünk bele, mely a londoni men’s fashion weeken debütált.

Az AGNESKOVACS legújabb, EAVES névre keresztelt férfi táska- és kiegészítőkollekciója a puritán luxus jegyében született. A darabokban két eltérő hagyomány – a japán tradíciók és a modern európai elegancia – szembeállítása alkot kiegyensúlyozott egységet. Az EAVES egyszerre kelet és nyugat, egyszerre tradicionális és kortárs.

2A táskák formavilágát a hagyományos japán tetőtípusok inspirálták; mind sziluettjükkel, mind pedig szimbolikus jelentésükkel mély benyomást gyakoroltak a tervezőre. A japán tetőszerkezetek karakteres voltát, a sajátosan kinyúló esőelvezető ereszt idézi fel a négyszögletes táskákon túlnyúló cipzár és a bordázott oldalak becsatlakozása. Maga a tető nem csak egy motívum, sokkal inkább egy szimbólum: megvédi az épületet az időjárás viszontagságaitól, egyedi formájával meghatározza a ház karakterét, egyben a biztonság és a stabilitás jelképe – mondhatni, az az épület „feje”.

6Az EAVES egyes darabjainak felépítése az architekturális szerkezet elemekre bontásával és továbbgondolásával alakult ki. A táskák alapformája a négyszög, mely párhuzamos vonalaival stabilitást, szigorúságot és letisztultságot sugároz. Ezt a formai szigort oldja az íves cipzár, mely kifinomultságot kölcsönöz a daraboknak.

A táskák karakterét a kézműves hagyományokra épülő modern designmegoldások határozzák meg: az egyedi anyaghasználat és a részletekbe menő kidolgozottság találkozása egészen kivételes darabokat hívott életre. A marhabőr felület a modern eleganciát és designt, míg a merevített forma és a praktikus belső kialakítás a funkcionalitást hirdeti. 

1

 A kollekció már elérhető itt!

Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.