A férfi divathetek toptrendjei

Vasárnap véget értek a férfi divathetek, amelynek keretében a már felismerhető, markáns kézjeggyel bíró brandek és a friss, feltörekvő márkák is prezentálhatták AW17-18-as kreációikat. Összeszedtük a legfigyelemreméltóbb trendeket, amelyek a londoni, milánói és párizsi kifutókon is megjelentek.

A tendenciális markerek afféle fókuszpontját a fiatalos vibe és a sportos attitűd keveréke adta. Az atletikus, extrémsportos hangulat lesöpörte a pályáról a nyakkendős, inges gentleman stílust és új értelmet nyertek a kötöttáruk és az oversized megoldások, és természetesen az innovatív tech szövetek is élvonalban maradtak. Lássuk, mi is történt konkrétan a férfi divatheteken, mely irányvonalak fognak ősszel és télen hódítani és mit is visel honnan inspirálódik majd a hideg időszakban korunk stílusos férfija!

  1. Tracksuit minden mennyiségben

Az elmúlt szezonban még csak itt-ott jelentek meg a tréningöltözékek, immár must-have darabnak számítanak minden férfi ruhatárában. A sportos kapucnis pulóverek, gördeszkás hoodie-k – akár gyapjú, akár bársony, akár nylon-hatású anyagból készülnek is – az athleisure trend zászlóvivőjeként öltöttek testet a férfi divatheteken.

6e7a-1
Facetasm, Autumn/Winter 2017-18

2. Szlogenek és logók

Imádjuk a feliratos, logós öltözékeket, aminek közösségi oldalainkon is rendre hangot adunk. Ruháinkkal ugyanis nemcsak átvitt értelemben, de konkrét textuális, figuratív megoldásokkal is üzenhetünk. A szlogenek és logók (printelt, varrott, szőtt vagy egyéb módon rögzített variációikkal) kooperációkat, márkaneveket, filozófiai vagy társadalmi elgondolásokat fémjeleznek, miközben erőteljesen magukra irányítják a figyelmet izgalmas grafikai megoldásaikkal. Ilyesmire természetesen az aktuális férfi divatheteken is volt példa.

d395
Fendi, Autumn/Winter 2017-18

3. Maxikabátok

Jöjjön akármilyen sarkvidéki fagy a következő hideg időszakban, a férfidivat gondoskodik arról, hogy biztosan ne fázzanak meg képviselőik. A gyapjúsapkák, vastag anyagú sálak és kesztyűk mellett a masszív, oversized maxikabátok is rendre előkerültek a kifutókon sportos és kifinomultabb verzióban is.

d942
Dries Van Noten, Autumn/Winter 2017-18

4. Military paradoxonok

A tradicionális kamuflázs minták idén sem mennek ki a divatból, de egy kicsit másféle diskurzusban tűnnek elő. Újraértelmezett változatukban virágokkal és egyéb mintákkal, színekkel lépnek frigyre.

66f3
Moschino, Autumn/Winter 2017-18

5. Sínadrágok

Az idei AW17-18-as trendek kapcsán úgy tűnik, valóban a praktikum kapta a főszerepet. A klasszikus sínadrágok stílusában olyan alsó ruházatok bukkantak fel a kifutókon, melyek a motoros, az oversized, az extrémsportos jegyeket egyaránt magukon viselték.

36c7
Ermenegildo Zegna, Autumn/Winter 2017-18

6. Smells like teen spirit

A fiatalos swag vibe sem maradhatott ki a férfikollekciók inspirációs forrásából. A tinédzser flash a már emlegetett atletikus öltözékekkel találkozott legtöbbször, amelyből – a nagyobb divatházak öltözéksorozatát tekintve is – igen izgalmas lookok születettek.

7709
Dolce & Gabbana, Autumn/Winter 2017-18

7. „Takarósálak”

Néhány designer bemutatta úgynevezett „takarósálját”, melyek a menekültek, bevándorlók kiszolgáltatott helyzetére hívják fel a figyelmet és „kényszeröltözéküket” szimbolizálja. A legtöbbször kézzel kötött, különböző mintázatokkal ellátott, félig sál, félig poncsó típusú ruhadarab nem csak ápol és betakar, de összhangban van a manapság dívó oversized trenddel is – figyelemreméltó jelképes jelentése mellett.

239d
Etudes, Autumn/Winter 2017-18

8. Láncok és metálos részletek

A személyre szabhatóság alapkellékei voltak a különböző fémes statement kiegészítők, amelyek a punk esztétikát is eszünkbe juttatják. A tervezők a biztosítótűtől kezdve az övcsatokon, láncokon, zsebszegélyeken, fibulákon és medálokon át kulcsokkal és kutyabilétákkal tették figyelemfelkeltővé kreációikat.

4319
OAMC, Autumn/Winter 2017-18

9. Narancsos érintés

A következő őszi-téli időszak színpalettája jellemzően sötétebb tónusokból épül fel (csokoládé, rozsda, aszalt szilva, fenyőzöld stb), de néhány tervező merészebb vizekre evezett és olyan tónusokat is bevont eszköztárába, mint az arany, a cseresznye, lila, de kiemelkedő volt még a munkaruházat színeit idéző, energikus narancs is.

2fd6
J.W. Anderson – AW 2017-18

10. Sneakerek

Az edzőcipők általában minden szezonban előtérbe kerülnek és best-seller daraboknak számítanak, a következő szezonra szánt lábbelik kapcsán viszont inkább a különböző sportágak jellemző cipőmegoldásait vették elő a designerek.

baf3
Lanvin, Autumn/Winter 2017-18

Titeket melyik trend fogott meg a leginkább?

Szöveg: Ivett, forrás: fashionnetwork.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.