Rebellis virágkülönlegességek Valentin-napra

Nyakunkon február 14-e, és bár sokan mindent megtennének azért, hogy érdeklődés hiányában ezt a napot töröljék a naptárakból, de úgy tűnik, idén is megrendezik a szerelem ünnepét.

Az emberiség legmegosztóbb tradícióját is szeretjük rebellisen felfogni, és persze szeretünk nem bedőlni a trendeknek, ugyanakkor nincs annál jobb érzés, mint egy apró figyelmességgel kedveskedni szeretteinknek; emlékeztetni őket arra, hogy milyen státuszt foglalnak el az életünkben. A virág a szeretet és hála kifejezésének leguniverzálisabb, legtermészetesebb formája, ezért most olyan virágüzleteket ajánlunk személyes tapasztalataink alapján, ahol szívvel-lélekkel viseltetnek a növények iránt és ahonnan garantáltan nem lehet stílusos ajándék nélkül távozni.

Sasplant Virágszalon – Az örökzöld

Az Irányi utcában elhelyezkedő, családi vállalkozásként működő Sasplant Virágszalon már jó ideje meghatározó szereplője a budapesti virágbiznisznek, a növénydíszek felelőseiként rendezvények, filmforgatások, esküvők (stb) állandó résztvevői. A hosszú évek alatt azonban nem vesztettek lendületükből, folyton újító szellemiségüknek, vásárlóorientált hozzáállásuknak, sokoldalú kivitelezéseiknek és professzionális hozzáállásuknak köszönhetően képesek voltak a mai napig piacvezetők maradni. Mesés virágkompozícióik a legmerészebb Insta-álmokat váltják valóra.sasplaTermészetesen a Sasplantnál is megtaláljátok a hagyományos színeket és fajtákat Valentin-nap alkalmából, de talán érdemes lehet idén és kicsit izgalmasabb vizekre evezni és kilépni a vörös rózsa bűvköréből. Kövessétek Instagram-oldalukat (@sasplant_viragszalon), mert naponta frissül aktuális szépségekkel, amikbe garantáljuk, hogy bele fogtok szeretni.

Plantomime – A modern

Legyen szó minimalista kompozíciókról vagy eklektikus színkavalkádról, a Plantomime-nek minden stílus jól áll. Válogatott kínálatukkal egyre magasabbra helyezik a lécet, minőségbeli elhivatottságuk mellett az aktuális virág- és lakberendezési trendeket is szem előtt tartják, és azokhoz igazodva bővítik palettájukat. A Plantomime a Nagymező utcai főhadiszállás után nem olyan régen a Ritz Carlton Hotel aljában nyitotta meg második üzletét.cats

Az egyedi összeállítású csokrok mellett a klasszikus papírcsomagolás újragondolásaként létrejött, az urbánus viszonylatokhoz igazodó grab and go megoldásukkal kényelmesen, biztonságosan és nem utolsó sorban roppant stílusosan lehet pár tucat vörös rózsát elszállítani a célszemélynek – nem csak Valentin-napon.

Wild Flower Bar – A naturális

A belváros szívében, a betongdzsungel közepén, „vadvirágként” nyílt meg egy évvel ezelőtt a Wild Flower Bar üzlete, ahol a két tulajdonos, Kata és Mimi a frissességre, a lokális termelőkre és a vevőkkel való közvetlen kapcsolatra helyezi a hangsúlyt. Gondoskodó odafigyeléssel összeállított csokraik kivételesen bájosak, nem hivalkodóak – látványuktól, tapintásuktól és illatuktól az ember azonnal egy mezőn érezheti magát, miközben a haját friss szellő borzolja. Gyakran rendeznek kézműves workshopokat, ahol bárki elsajátíthatja a koszorúk vagy fonalkaspók készítésének titkát.

aa

Az ősszel megrendezett nagy sikerű kaktusz és pozsgás vásár után Valentin-nap alkalmából ismét egy különleges mini virágpiaccá változtatják át a Gerlóczy tér melletti üzletet. Február 13-a és 14-e között a Karol & Blase makói fóliasátraiból érkező nárciszok, jácintok, tulipánok és muscarik a tavasz hírnökeiként egy szárnyi melegséget, ártatlan szépségükkel pedig a skandináv minimalizmust hozzák el. Baráttal, barátnővel, anyuval vagy akár egyedül is kihagyhatatlan program. Még több kedvcsináló kép az esemény Facebook-oldalán.

Petite Planet Kokedama – A rendhagyó

Ha valaki a hagyományos virágcsokroktól teljesen el szeretne rugaszkodni, és valami igazán alternatív növénykompozícióval megörvendeztetné meg szíve választottját, annak a Petite Planet Kokedama örökzöld „biobolygói” jelentik a tökéletes választást. Az előbbiektől eltérően itt nem vágott virágokat, hanem cserepes növényeket szerezhetünk be, a szó nagyon tágan vett értelmében. A cserepeket ugyanis mohával bevont föld labdacsok helyettesítik, ezekbe kerülnek a különböző növények.pA dekorativitás-szükségletek arányában a kokedamák jelentik a lehető legoptimálisabb választást, így akár egy növény-sorozatgyilkost is nyugodtan meg lehet lepni velük. Valentin specialitásként apró rózsabokrokat foglaltak a mohaágyba, egy egész világ jelképes szimbólumaként.

Szöveg: Szász Nóri

Képek: az üzletek Insta-oldalai, kiemelt kép: Sasplant Virágszalon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.