Vissza a jövőbe a CUKOVY új kollekciójával

A CUKOVY brand múlt csütörtökön mutatta be 2017/18-as őszi-téli kollekcióját, melynek központi témáját az egyidejű létezés elmélete adta, formai nyelvezetét pedig a Vissza a jövőbe filmek világa alakította.

A Treasure Budapest multibrand store minimalista kifutóvá avanzsált backstage-ében ismerkedhettünk meg a CUKOVY legújabb kollekciójával, mely a Coexist hívószóra hallgat. Az eseményen részt vett Lakatos Márk is, aki a brand designereivel beszélt az új anyagról és párizsi látogatásukról, melynek apropóját a francia piac meghódításának egyre aktuálisabbá váló terve adta. A tervezők elárulták, hogy milyen tapasztalatokkal és ötletekkel tértek haza, miben tér el a párizsi nők öltözködése a hazánkban megszokottól, illetve, hogy hogyan gondolnák tovább kollekciójukat, hogy kínálatuk jobban igazodjon a francia kereslethez.

event1

Az őszi-téli darabokat egy rendhagyó „divatbemutató” keretében ismerhettük meg: a ruhákat három modellen mutatták be, akik végtelen nyugodtsággal sétáltak fel-alá a Treasureben, időnként lookot cserélve vagy meg-megállva egy fotó erejéig. Mindeközben a sztendereken elhelyezett darabokat volt alkalmunk közelebbről is szemügyre venni, de akár fel is próbálhattuk a Coexist-kreációkat.

event2img_8768

A kollekció kiindulópontja a koegzisztencia volt, mely több dimenzióban is megnyilvánult: egyrészt utalt a jövőt a múlttal összemosó inspirációs forrásokra, a genderfluiditás aktuális témakörére, a CUKOVY által éltetett nőtípus – egyszerre szenzitív, ugyanakkor határozott – sokszínűségére, illetve a márka által korábban lefektetett értékek és az újító jellegű törekvések szimultán jelenlétére.

16002905_1845639792373320_2227409659087937712_n

Az egyedülálló formavilágot és az izgalmas sziluetteket a Vissza a jövőbe-filmek ihlették. Az ikonikus mozi hangulata, látványvilága és a jelmezek formai kialakítása köszönt vissza a Coexist kollekció darabjain. Ez a futurisztikus világ olvad össze a nyolcvanas évek jellegzetes stílusával, a grunge-os lazasággal, vegyítve azt a nőies, urbánus és kortárs megoldásokkal. A kollekció legmeghatározóbb darabjai a télikabátok, melyek karakterjegyei az 1985-ös sci-fi komédia szereplőinek jellegzetes stílusát ültetik át a modern nő ruhatárába, ugyanakkor remekül simulnak az aktuális trendekhez is.

event3

A merész anyaghasználatot is a fenti inspirációs skála formálta: a főszerepet a matt, illetve fényes steppelt orkán kapta, emellett a klasszikus és innovatív gyapjúszövetek, a rugalmas gyapjú jerseyk domináltak. A fényes és a matt anyagok itt is izgalmas kontrasztokat hoztak létre, ismét visszautalva a koegzisztencia fogalmára. A színvilágot a markáns tónusok – ezüstös szürke, fekete, olajzöld és fukszia – határozták meg, a ’80-as évek glamúros csillogását pedig az antracit glitter, illetve a fekete flitterek idézték. A domináns formai markerek között említhetjük továbbá az ejtett vállakat, az Y-sziluetteket, a dekonstruktivista eljárásokból kialakult részleteket.

15977531_1844681909135775_6765896182309864043_n

A kollekció nemcsak a már jól ismert Cukovy-stílust hozza, de egy új gondolatvilágot is elkezd szépen lassan felépíteni, melynek egyik aktív formálója Csukovics Brigitta mellett immár Gombos Zoltán dizájner is. Egyszerre halad a kortárs trendek és a jövőbemutató elgondolások nyomvonalán, egyszerre élteti a múltat és jövőt, egyszerre underground és trendi. Ez a Coexist.pp

Az eseményt a Hungária pezsgő támogatta.

Szöveg: Fejes Alexandra, eseményképek: Matolják Ódri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.