Skip to content

Divat és performance art

RebelFavs rovatunk soron következő alanya Hermione Flynn aki mondhatjuk, átlépte saját határait: egyszerre divattervező, performansz-művész, filmrendező és egyéb izgalmas artisztikus projektek megalkotója.

Hermione az új-zélandi Tai Whakaari Drama Schoolban szerezte meg BA diplomáját performance design szakon, majd az ikonikus londoni Central Saint Martins College of Art and Designban tanult divattervezést. Összetett munkásságát számos fontos kiállításon, eseményen prezentálta már, ilyen volt többek közt az új-zélandi divathét vagy a Berlin Fashion Film Festival.

h1

Elmondása szerint már gyermekkorában látszott, hogy a divatvilágban fogja megtalálni számításait. Azt mondja, nincs jól megfogató, határozott stílusa: az emberek attitűdje, személyisége, a szubkultúrák inspirálják, szekrényében pedig megtalálhatóak a harajuku pop ízlésvilágú darabok mellett a minimalista öltözékek is.

hermione-flynn-cb-lookbook_fy16-768x543

hermione-flynn-the-kinsky-motwary-saalmink20140311_0002

A művésznő az intellektuális integritás jegyében dolgozik, tudományos megközelítésben kíván foglalkozni a divattal, érdekesnek találja az erős, „agresszív” képi világot, amellyel egyébként ő maga is dolgozik. Ezáltal válnak olyan markánssá, kifejezővé a munkái. Úgy tartja, a divatipar felgyorsult világa segíti elő a komolytalan, frivol alkotásokat és generálja újra ezek befogadóit, fogyasztóit.

hermione2headerx2

A divatipar ebben a rapid üzemmódban is sikeresen működik, termel, amiből az következik, hogy a designerek megerőszakolják magukat, ösztöneiket, így alakulnak ki sorra az egyre újabb trendek. A szubkulturális mozgalmak, artisztikus törekvések azonban tükröt tartanak a jelenlegi társadalmi környezet felé, létrehozva így egy méltó intellektuális „ellenközeget”.

fc08a3_8b15ea045ff444789d6812b6ca94695d-jpg_srz_p_1183_786_75_22_0-50_1-20_0

Hermione egy egészen alternatív perspektívából „ragadja meg” az emberi testet, annak tökéletességét, rámutatva a divatipar irreális, felületes közelítésmódjára, a fogyasztói kultúra által generált visszás vélekedésekre. Ez a sajátos „testnyelv” majdnem minden alkotásán tetten érhető.

11002681_850137491674555_3297365233920285329_o1

Hermione kollekcióit férfiaknak és nőknek szánja, unisex darabokkal dolgozik. Eddig prezentált gyűjteményeiben utalt már a hagyományos csendéletek világára, a popkultúrára (tévéshow-kra és színkavalkádos editorialokra), az öltözködés modern-rituális aktusára, underground művészetre (MAM-mal együttműködésben), a technológiai világ működésére és az ázsiai kultúrára.

n

Tekintsétek meg a tervezőnő alkotásait honlapján!

Szöveg: Ivett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s