Fenntarthatóság és családi idill

Ne lepődjetek meg, de a következőkben több olyan izgalmas projektet is bemutatunk nektek, melyek főként fenntarthatósági kérdéseket feszegetnek. Ilyen a Bridget & Oliviából ismert Kovács Dóráé is, aki most egy merőben más szemlélettel indult neki a divattervezésnek.

A Where’s Mom nevű kezdeményezés kizárólag ingeket és ingruhákat gyárt – az egész család számára. Már a márka neve is az egyik legtöbbször ismételt családi körben elhangzó mondatra reflektál – mindazonáltal nemcsak az anyukákat szeretné megszólítani, hanem az aktív apukákat is.

Az Indiegogo-n holnap induló kampányával a márka a jövőbeli vásárlóit keresi; olyan családokat és közösségeket, amelyek tudatosan viszonyulnak környezetükhöz és tudatosan vásárolnak. Hajlandóak egy-egy átgondoltabb, minőségibb terméket megvenni a fenntarthatóság jegyében, és nem kívánják az olcsó munkaerővel előállított, silány ruhák tömkelegét felhalmozni.

A márka társadalmi felelősségvállalása szignifikáns része a projektnek. Dóra szerint most, hogy végre a környezetvédelem, az energiatakarékosság, a biotáplálkozás egyre központibb szerepet játszik a mindennapi életünkben, ugyanolyan fontos, hogy beszéljünk a ruhaipar helyzetéről is.

Az olajtermelés után a divatipar a második legszennyezőbb iparág: 1 kg pamut előállításához 20.000 liter vizet használnak el, 1 kg pamutból pedig csupán 2 db póló készül. A 10 dolláros termékeknek igen is nagy ára van, erről is szeretnénk beszélni a kampányunk során.

Dóráék úgy gondolják, hogy előbb-utóbb a fenntarthatóság és a transzparencia már nemcsak egy opcióként, hanem előírásként fog jelentkezni világunkban. Ezért döntöttek úgy, hogy az első lépéstől kezdve ezt az utat járják – szeretnének ugyanis beszélni arról, hogy hogyan néz ki a ruhakészítés folyamata, továbbá informálni fogják követőiket az alapanyagokról, az etikus munkakörülményekről, a gyártás kihívásairól…

A világűr inspirálta minták – amelyek a férfi, női és gyerek termékeken is megjelennek – lehetőséget adnak az érdeklődőknek arra, hogy kimutassák az összetartozásukat.

Nem egy individualista márka jött létre tehát a Where’s Mom révén, hanem egy olyan brand, amely a kötődést állítja központba, és mer őszintén beszélni a tökéletlen pillanatokról és megoldásokról is.


A kollekció kampánya holnap, március 8-án, Nőnapon indul az Indiegogo közösségi finanszírozású oldalon.

Kövessétek a Where’s Mom ténykedéseit Instagramon és Facebookon, valamint csekkoljátok a honlapjukat is! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.