Természetesség és extravagancia: backstage pillanatok az MBFWBP-ről

Nem tudjuk, Ti hogy vagytok vele, de minket legalább annyira foglalkoztatnak az MBFWBP-hez hasonló nagyívű divatrendezvények kulisszatitkai, mint az általuk prezentált produktumok, nevesül: az aktuális kollekciók.

Éppen emiatt úgy gondoltuk, összeszedjük a legbeszédesebb backstage dokumentációkat, hogy Ti is teljesebb képet kapjatok az eseményről.

Az idei első Mercedes-Benz Fashion Week Budapest hajszakértője a Kevin.Murphy és Kozma Norbi vezető hairstylist volt, a sminkért pedig Tombor Saci teamje és a Lancôme felelt. Mindig kiemelt figyelmet szentelünk a smink- és hajmegoldásokra, hiszen úgy érezzük, hogy alapjaiban változtatják meg a lookot vagy terelik a hangsúlyokat, bizonyos szempontból erős koncepcióformáló, diskurzusalakító erejük van. Nagy öröm és büszkeség továbbá, hogy két ilyen markáns filozófiával és értékközvetítő identitással bíró világbrand lehetett kis országunk divathetének partnere, profi szakembereket allokálva a bemutatók színfalai mögé. A pár évtized híján egy évszázados, ikonikus Lancôme minőség a környezetvédelmet és fenntarthatóságot hirdető, a nemzetközi fashion weekek élvonalában is közreműködő Kevin.Murphy teammel dolgozott együtt, a végeredmény pedig egész egyszerűen lenyűgöző lett.

A finom természetesség és a plasztikus báj a művészi kísérletezéssel és a „mindent szabad”-elvvel lépett frigyre, így váltak azonosíthatóvá az urbánus amazonok, az ártatlan szépség megtestesítői, a laza vagy éppen szigorú geometrikus formák múzsái, a hetvenes és nyolcvanas évek hol glamúros, hol kislányosan cserfes ikonjai, valamint az underground vibe jellegzetes megnyilvánulásai. Üdítő volt látni, hogy hogyan képesek a szakemberek mixelni az aktuális trendeket a tervezői elképzelésekkel, s hogy hogyan bírják kommunikációra a smink-, illetve hajkompozíciókat az öltözékekkel. Minden elismerésünk a csapatnak!

Most pedig mutatjuk a kedvenc backstage momentumainkat, tartsatok velünk!

Fotók: Kaszner Nikolett

Fotók: Rab Roland

Fotók: Kaszner Nikolett és Rab Roland (VM Model)

Szöveg: Zahorján Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.