Instant inspiráció az Instagramról, avagy minimalizmus kimaxolva

Ki mondta, hogy a minimalizmusnak fekete-fehérben kell érkeznie? Jöjjön bármilyen színben, pasztellben vagy akár élénkebb árnyalatokban, a letisztult és a maguk szimpla valójában gyönyörködtető tárgyak, épületek, ruhadarabok, képek vagy éppen Insta feedek mindig lenyűgöznek. Összegyűjtöttük azokat a pasztell minimalizmussal hódító Instagram profilokat és művészeket, akiket érdemes követnetek a témában!

@pale.palm.collection

Itt egy gyűjtőoldalról van szó, ahová az Instagram világának legszebb pasztelltémájú képei kerülnek ki. A gondosan válogatott képgyűjtemény olyan egységes egészet alkot, melyen öröm végiggörgetni – sokadszorra is.

PPC_final

@summersunselection

Az előző profilhoz hasonlóan ez is egy gyűjteményes oldal, a többségében nyári inspirációkat felvonultató @summerselection azonban színeiben és témáiban is sokkal diverzifikáltabb, a képeket önmagukban, nem pedig egy nagy egész részeként érdemes vizsgálni.

SSS_fin

@juditdombovari

Dombóvári Judit divatfotós dolgozott már együtt a Marie Claire-rel, az Artlocator-ral és a Cosmopolitannel is, engem azonban leginkább az Instagram oldalával fogott meg, melynek középpontjában pasztellbe boruló városi életképek és természetfotók, cukorkaszínben játszó markáns részletek állnak. 

juditdombovari_FIN

@minimallybright

A minimallybright megmutatja, hogy a minimalizmus nem a színvilág redukálásáról, sokkal inkább a szelektálásról és a fókuszálásról szól. A képeken teljesen hétköznapi tárgyak kerülnek a centrumba élénk hátterekkel, gyakran valamilyen látványos csavarral ábrázolva.

minimallybright

@the1988_

Ez a profil nemcsak vizuálisan megragadó képekkel, de érdekes képzettársításainak köszönhetően mögöttes tartalommal is próbálja megfogni a nézőit. A modern fogyasztói társadalom ikonikus tárgyainak, ételeinek, trendjeinek szürrealista ábrázolása helyenként elgondolkodtató, máskor bújtatott kritikát fogalmaz meg.

1988_FIN

@yoyogi_yoyogi

Komplex színélmény, (jelenleg) 675 poszton keresztül – ez a YOYOGI Instagram oldala. Egymást követő posztjaik egy adott árnyalathoz kapcsolódnak, annak ezer arcát dolgozva fel. Természeti motívumokat, építészeti elemeket, ételeket vagy éppen divat-, illetve szépségiparhoz kapcsolódó elemeket vonultatnak fel, soha véget nem érő, egymásba folyó színskálával. Érdemes végiggörgetni a profiljukon, ugyanis minden egyes szín, minden egyes fotó egy külön történetet hordoz.

YOYOGI

@arytron

Listánk utolsó profiljának mottója az „experience maximum minimalism”, ami egyben gyűjtésünk témáját is tökéletesen összefoglalja. Az oldal szerkesztője egy hawaii kreatív, aki a képmegosztó oldal segítségével vált híressé. Instagram oldalán a trópusi paradicsomról és a helyi építészeti kreációkról posztol egyedi beállítású, a minimalizmus jegyében született, ugyanakkor pasztell-, illetve helyenként vibráló színekben játszó képeket.

arytron_fin.jpg

Szöveg: Alexandra

One thought on “Instant inspiráció az Instagramról, avagy minimalizmus kimaxolva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.