Skip to content

Rei Kawakubo restrospektív az olasz Vogue hasábjairól

Tavaly ősszel izgatottan konstatáltuk, hogy a következő MET Gála témája közelebb áll hozzánk, mint korábban bármikor. Az idei kiállítás és egyben jótékonysági rendezvény kulcsszereplője ugyanis nem más, mint Rei Kawakubo és ikonikus brandje, a Comme des Garçons!

A Met Gala a fashion világ egyik legjelentősebb eseménye, mely egyben a Costume Institute éves divatkiállításának megnyitója, illetve jótékonysági rendezvény is. Az elmúlt évek gálái azonban sokkal inkább a „rongyrázásról” szóltak, mint a művészet és a divat ünnepléséről. Az idei eseményt azért is várjuk nagyon, mert ezúttal egyik kedvenc tervezőnk, illetve brandünk évtizedeken átívelő története és korszakalkotó innovációi kapják a főszerepet!

Tradíció, hogy a Met Gala vendégei az adott év tematikájához passzoló ruhakreációkban jelennek meg, ami szintén izgatott várakozásra ad okot, hiszen Kawakubo munkássága rendkívül izgalmas és szerteágazó. A tervező képes szezonról szezonra elvarázsolni, ami azonban örök, az brandjének az alapkoncepciója: a művészi dekonstruktivizmus és az antidivat markáns megjelenítése a show-kon és a ruhakreációkban.

A május 1-jén megvalósuló Gala apropóján az olasz Vogue izgalmas restrospektív összeállítással készült, melyben Rei Kawakubo és a Comme des Garçons korábbi megjelenéseit gyűjtötték össze a magazin hasábjairól 1994-től egészen napjainkig. Mutatjuk a kedvenceinket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szöveg: Alexa
Képek: innen

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s