Rei Kawakubo restrospektív az olasz Vogue hasábjairól

Tavaly ősszel izgatottan konstatáltuk, hogy a következő MET Gála témája közelebb áll hozzánk, mint korábban bármikor. Az idei kiállítás és egyben jótékonysági rendezvény kulcsszereplője ugyanis nem más, mint Rei Kawakubo és ikonikus brandje, a Comme des Garçons!

A Met Gala a fashion világ egyik legjelentősebb eseménye, mely egyben a Costume Institute éves divatkiállításának megnyitója, illetve jótékonysági rendezvény is. Az elmúlt évek gálái azonban sokkal inkább a „rongyrázásról” szóltak, mint a művészet és a divat ünnepléséről. Az idei eseményt azért is várjuk nagyon, mert ezúttal egyik kedvenc tervezőnk, illetve brandünk évtizedeken átívelő története és korszakalkotó innovációi kapják a főszerepet!

Tradíció, hogy a Met Gala vendégei az adott év tematikájához passzoló ruhakreációkban jelennek meg, ami szintén izgatott várakozásra ad okot, hiszen Kawakubo munkássága rendkívül izgalmas és szerteágazó. A tervező képes szezonról szezonra elvarázsolni, ami azonban örök, az brandjének az alapkoncepciója: a művészi dekonstruktivizmus és az antidivat markáns megjelenítése a show-kon és a ruhakreációkban.

A május 1-jén megvalósuló Gala apropóján az olasz Vogue izgalmas restrospektív összeállítással készült, melyben Rei Kawakubo és a Comme des Garçons korábbi megjelenéseit gyűjtötték össze a magazin hasábjairól 1994-től egészen napjainkig. Mutatjuk a kedvenceinket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szöveg: Alexa
Képek: innen

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.