Skip to content

GONNABEES #13 – Kényelem és elegancia, azaz Dyan Shoes

Polgár Diána a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Divat- és textiltervezés szakán végzett, jelenleg pedig az egyik legszerethetőbb hazai cipőmárka, a Dyan Shoes tervezőjeként ismerhetjük. A ma indult Hungaria nyereményjáték kapcsán ezennel újraélesztjük GONNABEES rovatunkat és beszélgetünk a felajánló márkák designereivel, hogy egy kicsit Ti is jobban megismerhessétek munkásságukat. 

A Dyan jellegzetes stílusát a szimmetria és az aszimmetria játéka, a geometriai formák dominanciája és az izgalmas kivágások kombinációja adja. Az egyes darabok nemcsak a könnyed eleganciát, de a kényelmet is hirdetik. Diána elárulta nekünk, hogy hogyan is talált rá a jelenleg védjegyének számító minimalista stílusra, mik a jövőbeli tervei és hogyan képzeli el a „Dyan-Nőt”! 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Divat- és textiltervezés szakának elvégzése után az Asso Shoe-nál indult a karriered. Mi az, amit innen „magaddal vittél”, ami később saját márkád elindításakor is segítségedre volt?

Mindent! A gyakorlati tudást. Itt tanultam meg a cipőkészítés alapjait a modellezéstől egészen a talpalásig. Természetesen elméleti tudást is szereztem, láttam, hogy működik egy brand az alapanyag-beszerzéstől az eladásig. Az induláskor a támogatásuk is nagyon nagy segítség volt.

A Dyan kreációkat következetesen a geometriai formák, a szigorú vonalak jelenléte, illetve a letisztult minimalizmus jellemzi. Hogyan alakult ki ez az irány? Már a márka színrelépése előtt is tudtad, hogy ezen vonalon szeretnél valami újat alkotni vagy ez inkább hosszabb kísérletezés eredménye?

A korábbi munkáimból egyértelműen látszik az útkeresés és kísérletezés. Induláskor csak egy vízióm volt, de konkrét irányvonal nem, a jelenlegi határozott elképzelések és karakterjegyek egy hosszú fejlődési folyamat végeredményei.

Kollekcióitok eljutottak egészen Prágáig, illetve megjelentetek Grazban és Bécsben is különféle design eseményeken. Tervezed a közeljövőben a további külföldi terjeszkedést vagy inkább a hazai piacra koncentrálnál?

A hazai piac nagyon fontos nekünk, de a hosszútávú terveinket illetően egyértelműen a külföldi növekedés a cél.

Hogyan tudnád jellemezni a „Dyan-Nőt”?

Fontos neki a kényelem, de az elegáns megjelenés is, mivel elfoglalt városi nő. Szereti az egyedi tervezésű termékeket, ruhásszekrényébe mindig csempész egy-egy különleges darabot. Egyszerűen és letisztultan öltözködik. Megjelenésében mindig felfedezhető egy izgalmas részlet.

A Hungária pezsgő nyereményjátékának keretében egy pár Dyan lábbeli is gazdára talál majd. Melyik modell lesz ez pontosan, és mit kell róla tudni? Miért pont rá esett a választás?

Amy a legújabb kollekció gyöngyszeme. A szandál tökéletes egy nyári naphoz, ezért is esett rá a választás. Amy az utolsó simítása lehet egy elegáns szettnek. A lábfej formáját követő pánt kiemeli a láb formáját, és biztosítja a kényelmes és könnyed viseletet.

 

HA SZERETNÉD MEGNYERNI EZT A KÜLÖNLEGES CIPELLŐT, JÁTSSZ A HUNGARIA PEZSGŐ NYEREMÉNYJÁTÉKÁN! A RÉSZLETEKÉRT IRÁNY A WWW.PEZSGOMASKEPP.HU!

Képek: dyan.hu, szöveg: Fejes Alexandra
Bloggerfotó: Matolják Adri, modell: Meyer Eszter-Virág

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s