„Az alapkoncepció az volt, hogy nem volt alapkoncepció” – Jewellery by Krisztina Lango

Ékszerek kötélből és egyéb különleges anyagokból markáns designnal, kézműves technológia alapján… Lángó Krisztina ékszertervezővel beszélgettünk arról, hogy hogyan lett a hobbiból szerelem, majd hivatás. Ismerjétek meg őt közelebbről!

Kérlek, mesélj a kreációid alapkoncepciójáról!

Az alapkoncepció az volt, hogy nem volt alapkoncepció. Hobbiként indult az egész ékszertervezés és ékszerkészítés, az elején semmi tudatosság nem volt abban, hogy miket szeretnék készíteni, hova szeretnék eljutni a márkával. Elvarázsolt eleinte a gyöngyboltok és ékszerkellékes üzletek óriási kínálata, mai napig órákat el tudok tölteni egy-egy már bevált nagykereskedésben. Legelső ékszereim gyöngyökből, ásványokból készültek, bőrszállal kombinálva, majd a bőrszálból zsinór lett és valahogy kilyukadtam a kötélnél, ami a mai napig a legtöbb ékszerem alapanyaga.

Ha jól tudom, nem az ékszertervezés és a divatszakma volt az első állomás a karriered során. Hogyan váltál kiegészítőtervezővé?

Sok állomás volt az életemben, tanultam több főiskolán is számviteltől kezdve kereskedelem marketingig, de valahol mindig tudtam legbelül, hogy alkotni szeretnék valamit, aminek a végeredménye egy olyan dolog lesz, amit szeretnek az emberek és viselnek. 2009-ben kezdtem el divat- és stílustervezést tanulni, akkor még úgy volt, hogy a ruhatervezés lesz az a szakma, amiben kiteljesedhetek, de szakvizsga után valahogy mégis az ékszertervezés felé vettem az irányt.

A bizsu ékszerdesign és a kézműves technológia egyre inkább felszállóágban van. Te mit tapasztalsz ezzel kapcsolatban és miért éppen ezek szellemében alkotsz?

Saját kézzel készített ékszerek forgalmazójaként azt tapasztalom, az emberek kedvelik a személyesebb, egyedibb dolgokat, amik nem a futószalagról jönnek le, és nem minden második nő azokat viseli. Nagyon szeretem, amikor megkeresnek egyéni kívánságokkal, elképzelésekkel. Van, hogy ilyenkor annyira megtetszik, amit kértek, hogy én is felveszem a webshopom kínálatába.

Honnan inspirálódsz, milyen impressziók révén indul el nálad a tervezési folyamat?

Rengeteg helyről inspirálódom, legyen az egy szín, forma, amit meglátok az utcán, de folyamatosan figyelem azért a trendeket, szeretek nézelődni különböző képmegosztó oldalakon is. Sok esetben egy új anyag inspirál, akkor a folyamat megfordul: nem előre tervezés után készítem el a megálmodott ékszert, hanem beszerzem az anyagot és ami kikerekedik, az lesz a legújabb darab.

Milyen ékszereket találunk a Hungaria nyereményjátékra felajánlott ékszercsomagodban? Mik a különlegességeik?

A Hungaria nyereményjátékra nyakláncokat és karkötőket ajánlottam fel vegyesen. Próbáltam úgy összeválogatni őket, hogy a pezsgőszín, valamint a klasszikus Hungaria száraz pezsgő üvegén megjelenő türkizkékből is legyen az ékszerek.

HA SZERETNÉD MEGNYERNI EZT A KÜLÖNLEGES ÉKSZERCSOMAGOT, JÁTSSZ A HUNGARIA PEZSGŐ NYEREMÉNYJÁTÉKÁN! A RÉSZLETEKÉRT IRÁNY A WWW.PEZSGOMASKEPP.HU!

Képek: facebook.com/jewellerybykrisztinalango, szöveg: Zahorján Ivett

Hozzászólás