Természet és nosztalgia

Gyakran kapjuk azon magunkat, hogy az Y generáció tagjaként, szívesen nosztalgiázunk gyermekkorunkon; előkerülnek szüleink bakelit lemezei, platform talpú lakkcipőt viselünk, egyrészes fürdőruhát vásárolunk, kertésznadrágba bújunk vagy a trapéz farmert necc harisnyával kombináljuk. A nyakunkon ott a műanyag gumis dísz és otthonunkban is törekszünk az egyedi, gyakran kézműves affinitást is igénylő megoldások megvalósítására.

Különös nosztalgia ez, hiszen nem mondanám, hogy minden jobb volt, mégis életünket körülvette egy olyan aura, amelynek most a felelevenítésén dolgozunk; a belvárosi albérletünkben is a vidéki természet nyugodt és intim hangulatának megteremtésére törekszünk. Menthetetlenül nosztalgiázunk, a magunk nagyvárosi modorában – soha nem tűnt még ennyire fontosnak a múltunkkal kialakított kapcsolat.

Vágyunk a ’kintisbent’-élményre, hogy hétvégén lelépjünk vidékre, a ligetben vagy a Gellérten lóghassunk kutyás barátainkkal, de azért otthon is nevelünk egy tő paradicsomot vagy egy Ikeában vásárolt kaspónyi eperbokrot. Nem hagynánk el a város romkocsmáktól zajos utcáit, inkább dolgozunk otthonunk intim hangulatának megteremtésén.

Gyakran növényeket vásárolunk; fűszernövényeket, színes kaktuszokat, nagy levelű szobanövényeket és kültéri palántákat, majd nagymamáink télikertjéből szerzett inspirációt az Instagramról kölcsön vett ötletekkel kombináljuk annak érdekében, hogy minél változatosabban dekorálni otthonunkat.  A designos kaspók mellett DIY megoldásokat keresünk: hogyan ültessük, lógassuk, aggasszuk fel kedvenc fotoszintetizáló ékességeinket? Nem csak a ’kintésbent’ élménye uralkodott el rajtunk, de vágyunk a modern múltra, hogy az elmélkedés mellett alkossunk, hogy lassan valamiről mi is gondoskodjunk…

Workshop lehetőségek árasztják el a Facebookunkat, amelyek közül a Modern Makrame workshop ígérkezik a legizgalmasabbnak. A foglalkozás tökéletesen írja le életérzésünk esszenciáját, mert a városi természetben alkothatsz, a múlt megidézse mellett egy modern köntösbe ültetett virágtartót készíthetsz, nagyszüleinktől elirigyelt kézműves technikai tudással gyarapodhatsz és hazavihetsz egy egyedi virágtartót, mellyel személyes tereid nosztalgikus, természet közeli és otthonos hangulatán is javíthatsz. A foglalkozásokba bármelyik héten becsatlakozhatsz, és a Makrafun Facebook oldalán minden nap inspirálódhatsz a városi természettel kapcsolatos hírekből, képekből.

Jelentkezés: fazekasfanny6@gmail.com (tárgy: Makrafun workshop)

Facebook event: ITT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.