Skip to content

Természet és nosztalgia

Gyakran kapjuk azon magunkat, hogy az Y generáció tagjaként, szívesen nosztalgiázunk gyermekkorunkon; előkerülnek szüleink bakelit lemezei, platform talpú lakkcipőt viselünk, egyrészes fürdőruhát vásárolunk, kertésznadrágba bújunk vagy a trapéz farmert necc harisnyával kombináljuk. A nyakunkon ott a műanyag gumis dísz és otthonunkban is törekszünk az egyedi, gyakran kézműves affinitást is igénylő megoldások megvalósítására.

Különös nosztalgia ez, hiszen nem mondanám, hogy minden jobb volt, mégis életünket körülvette egy olyan aura, amelynek most a felelevenítésén dolgozunk; a belvárosi albérletünkben is a vidéki természet nyugodt és intim hangulatának megteremtésére törekszünk. Menthetetlenül nosztalgiázunk, a magunk nagyvárosi modorában – soha nem tűnt még ennyire fontosnak a múltunkkal kialakított kapcsolat.

Vágyunk a ’kintisbent’-élményre, hogy hétvégén lelépjünk vidékre, a ligetben vagy a Gellérten lóghassunk kutyás barátainkkal, de azért otthon is nevelünk egy tő paradicsomot vagy egy Ikeában vásárolt kaspónyi eperbokrot. Nem hagynánk el a város romkocsmáktól zajos utcáit, inkább dolgozunk otthonunk intim hangulatának megteremtésén.

Gyakran növényeket vásárolunk; fűszernövényeket, színes kaktuszokat, nagy levelű szobanövényeket és kültéri palántákat, majd nagymamáink télikertjéből szerzett inspirációt az Instagramról kölcsön vett ötletekkel kombináljuk annak érdekében, hogy minél változatosabban dekorálni otthonunkat.  A designos kaspók mellett DIY megoldásokat keresünk: hogyan ültessük, lógassuk, aggasszuk fel kedvenc fotoszintetizáló ékességeinket? Nem csak a ’kintésbent’ élménye uralkodott el rajtunk, de vágyunk a modern múltra, hogy az elmélkedés mellett alkossunk, hogy lassan valamiről mi is gondoskodjunk…

Workshop lehetőségek árasztják el a Facebookunkat, amelyek közül a Modern Makrame workshop ígérkezik a legizgalmasabbnak. A foglalkozás tökéletesen írja le életérzésünk esszenciáját, mert a városi természetben alkothatsz, a múlt megidézse mellett egy modern köntösbe ültetett virágtartót készíthetsz, nagyszüleinktől elirigyelt kézműves technikai tudással gyarapodhatsz és hazavihetsz egy egyedi virágtartót, mellyel személyes tereid nosztalgikus, természet közeli és otthonos hangulatán is javíthatsz. A foglalkozásokba bármelyik héten becsatlakozhatsz, és a Makrafun Facebook oldalán minden nap inspirálódhatsz a városi természettel kapcsolatos hírekből, képekből.

Jelentkezés: fazekasfanny6@gmail.com (tárgy: Makrafun workshop)

Facebook event: ITT

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s