Virtuális dzsungel, avagy újabb plantporn az Instagramról

Aki a növényeket szereti, rossz ember nem lehet. Mi például odavagyunk értünk – akkor jó ponttal indulunk, ugye? -, ami persze nem is csoda, hiszen már nemcsak a természetben, az irodában vagy a lakásunkban vesznek minket körül különlegesebbnél különlegesebb növények, hanem az Instagramon is!

Összegyűjtöttük kedvenc plantporn profiljainkat a képmegosztóról, melyeket követve szép lassan virtuális dzsungellé vált a feedünk.

@plantsonpink

Ahogy a neve is sugallja, a @plantsonpink oldala a zöld különféle árnyalataiban pompázó növényeket helyezi egyszerű rózsaszín háttér elé. A koncepció nem túl bonyolult, az eredmény mégis hihetetlenül megragadó vizuálisan. Nem is mondunk többet, inkább nézzétek meg!

plantsonpink

@wildercalifornia

Mind színvilágában, mind kontentben a sivatagok forró, száraz és kies atmoszféráját adja vissza a @wildercalifornia oldala, ahol a kaktuszok kapják a főszerepet. A Wilder California különféle növényeket ábrázoló plakátokat kínál. Jelenleg négy kollekció darabjaiból válogathatunk: a Cacti magától értetődően a kaktuszok változatos világát ünnepli, a Tropical képei a pálma- és banánfák jellegzetes leveleit ábrázolják, a Joshua Tree-t az azonos nevű kaliforniai nemzeti park növényvilága ihlette, a Winter White pedig hűvös árnyalatokba burkolva ábrázolja a felsorolt szereplőket. 

wildercalifornia

@kaktus_kbh

Ha már a kaktuszoknál tartunk, nem hagyhatjuk ki a listából a Kaktus København Instáját sem. Egy koppenhágai üzletről van szó, ami Nørrebro szívében kínálja a különböző típusú, egyedi cserepekbe bújtatott kaktuszokat. Ahogyan maga az üzlet, úgy a hozzá kapcsolódó Instagram oldal is a skandináv minimalizmus és a dán interior design jegyeit ötvözi a kaktuszimádattal.

kaktuskbh

@plantsinfocus

A @plantsinfocus tömény esőerdei hangulattal várja a növénykontentre éhes követőket. Míg az eddig felsorolt profilokon inkább a pasztell árnyalatok vagy éppen a minimalizmus dominált, addig a @plantsinfocus profilját a zöld változatos árnyalatai és a természetből kiragadott legszebb részletek uralják.

 plantsinfocus

@urbanjungleblog

Az Urban Jungle Bloggers egy növényimádó bloggerközösség, akik Instagram oldalukon a kedvenc #urbanjunglebloggers hashtaggel ellátott képeiket osztják meg. A user generated content ellenére meglepően egységes az oldal, ráadásul hamarosan elérik a 400k követőt, ami elég szép teljesítmény ahhoz képest, hogy egy szerelemprojektről van szó.  2016-ban megjelent az első Urban Jungle könv is, mely egy inspirációs gyűjtemény tele DIY ötletekkel, interior styling tippekkel és növény „nevelési” tanácsokkal.

urbanjungle

@_j_u_n_g_l_e_

Ha óriási lakásom lenne, akkor valószínűleg én is annyiféle szobanövényt halmoznék fel, mint a @_j_u_n_g_l_e_ szerkesztője. Bár a tágas lakás sajnos még várat magára, az inspirációgyűjtést nem lehet elég korán elkezdeni, amihez remek alapot nyújt ez az Instagram oldal!

jungle

Szöveg: Alexandra

 

Hozzászólás