„A funkcióvezérelt alkotásban hiszek” – Beszélgetés a Ducsai.Leather.Goods tervezőjével

Folytatódik rapidinterjú-sorozatunk, melynek keretében feltörekvő vagy már régóta a hazai fashionpalettát színesítő divat- és kiegészítőtervezőket faggatunk munkájukról, inspirációjukról, kihívásaikról. Soron következő alanyunk Ducsai Judit, a Ducsai.Leather.Goods designere. Ismerjétek meg közelebbről!

Mi motivált arra, hogy a kiegészítőtervezést válaszd hivatásodul?

Mivel mindig is a problémamegoldás foglalkoztatott, így a továbbtanulásnál nem volt kérdés, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre felvételizzek. A szakválasztás során is a forma-és funkció együttesére törekedtem, így kerültem a bőrtárgytervező szakra. Az ott szerzett szakmai tudásra és tapasztalatra a mai napig értékként tekintek.

 

Ami azonnal szemet szúr a munkáid kapcsán, az a különleges anyagpárosítás. Mi jellemző a márka anyagkoncepciójára?

Törekszem rá, hogy természetes alapanyagokból alkossak, de mivel a tervezési folyamat legfontosabb része, hogy mindig megtaláljam a funkcióhoz leginkább megfelelő alapanyagot, nem áll tőlem távol a vízálló, high-tech felületek használata. Szeretem az érdekes anyagtársításokat és előszeretettel alkalmazom a növényi cserésű natúr marhabőrt és a 100% gyapjúfilc kombinációját. Ezek az anyagok az időtálló szépségük mellett tartósak és praktikusak is.Milyen filozófia mentén tervezed a tárgyaidat és kiket szólítasz meg kreációiddal?

A vásárlói visszajelzések inspirálnak, ezért a funkcióvezérelt alkotásban hiszek. Célom, hogy olyan tárgyakat hozzak létre, amikkel a designt még inkább a mindennapok részévé tehetem, és amik minden nap örömöt adnak. A Ducsai.Leather.Goods márka célcsoportja széles skálán mozog, sokan tudnak azonosulni a minőségi alapanyagokkal és az időtálló formákkal, így egy olyan design iránt érzékeny réteg vásárolja termékeinket, aki befektetésként tekint egy kiegészítőre.

Min dolgozol jelenleg?

Szerencsésnek érzem magam, mert minden nap azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek. A munkám jelenleg az új termékek fejlesztésén túl az, hogy beindítsunk a webshopunkat, amin keresztül a leendő vásárlóink is megkaphatják majd ugyanazt a törődést, amit jelenleg az Ylka Design Studióban személyesen. Szerencsére az évek alatt sikerült megtalálnom azokat a beszállítókat és szakembereket, akik támogatnak ebben. Azonban ez egy lassú folyamat, ami folyamatos kitartást és rugalmasságot igényel.

Mit szabad tudnunk arról a tárgyról, amit a Hungaria pezsgő nyereményjátéka kapcsán kaphat majd meg egy szerencsés? (A kreáció a fenti bloggerekről készült fotón látható.)

Minimalizmus, praktikum, variálhatóság. Ezek jellemzik a három méretben használható pezsgő színű FOLDED táskát, ami tökéletesen passzol a nők mindennapi ritmusához. Az erős és vízálló cordura alapanyag garantálja, hogy bírni fogja a gyűrődést a táska, a növényi cserzésű marhabőr pántok pedig eleganciát adnak a megjelenéshez. Két belső zsebe a személyes tárgyak rendszerezésében segít, lazac színű belseje pedig biztosan mosolyt csal majd a nyertes arcára.

HA SZERETNÉD MEGNYERNI EZT A PRAKTIKUS DUCSAI TÁSKÁT, JÁTSSZ A HUNGARIA PEZSGŐ NYEREMÉNYJÁTÉKÁN! A RÉSZLETEKÉRT IRÁNY A WWW.PEZSGOMASKEPP.HU!

Hozzászólás