Smart fashion tematikával hirdeti meg 2017-es Gombold újra! pályázatát a Design Terminál!

Idén hetedik alkalommal hirdeti meg a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervező pályázatot a Design Terminál. 2017-ben már nyolc országból várják a fiatal tehetségek jelentkezését.

A Design Terminál szervezésében és a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe keretein belül megvalósuló pályázat célja, hogy a kreatív iparágak területén erősítse a regionális együttműködést, illetve nemzetközi bemutatkozási lehetőséget biztosítson a feltörekvő közép-európai tervezők számára.

A pályázathoz ebben az évben már nyolc ország csatlakozik: Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szerbia és Horvátország mellett Románia és Ukrajna tervezői is indulhatnak a megmérettetésen. A fődíj egy vállalkozásösztönző csomag, amelyet a legjobb magyar – és a legjobb nemzetközi tervezőnek ítél meg a szakmai zsűri.

A 2017-es Gombold újra! pályázat tematikája a „smart fashion”, amely a technológiai újításokra és az innovatív megoldásokra fókuszál. A 3D nyomtatás, az intelligens textíliák és a mesterséges intelligencia elterjedésével nemcsak a ruha és az ember kapcsolata, de a divattervező szerepe is megváltozhat, ezzel merőben új szemléletet hozva az eddig ismert rendszerbe és lehetőséget teremtve egy fenntarthatóbb világ létrehozására.

A pályázat leadási határideje 2017. augusztus 2-a, amelyet a pályázat hivatalos oldalán kell feltölteni. A legjobb 15 közé jutott pályázó 2017. október 15-én mutathatja be kollekcióját a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe kiemelt programpontjaként megvalósuló döntőn, ahol egyúttal lehetőséget kapnak arra is, hogy a régió legnagyobb divateseményén mutatkozhassanak be.

További információ: mbfw-centraleurope.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.