Praktikusság, kényelem, ökotudatosság: Art on Me

Folytatódik rapidinterjú-sorozatunk, melynek keretében feltörekvő vagy már régóta a hazai fashionpalettát színesítő divat- és kiegészítőtervezőket faggatunk munkájukról, inspirációjukról, kihívásaikról. Soron következő alanyunk Márton Ancsa, az Art on Me tulaja és designere. Ismerjétek meg közelebbről!

Hogyan jut el az ember az idegenforgalomtól, belsőépítészettől vagy az újságírástól a divattervezésig? Nálad milyen kulcsmomentumokkal írható le ez az út és hogyan találtad meg végül magad a ruhakészítésben?

Útkeresésem és szárnynyitogatásaim során saját önkifejezésemet végül a ruhák tervezésében találtam meg, és 2011-ben visszatértem a szívemhez legközelebb álló szakmámhoz. Egészen kicsi korom óta foglalkoztat, hogy valami kézzelfoghatót hozzak létre. Abban már az elejétől fogva biztos voltam, hogy olyan ruhákat és kiegészítőket szeretnék készíteni, amelyeket én is szívesen viselnék. Fontos számomra az is, hogy a kollekciók egymásra épüljenek, így egy korábbi modellt akár a legújabb darabokkal is lehessen hordani.

Úgy olvastam, hogy egy egészen különleges módon vizionalizálod a kreációid, elhagyod a divatrajz fázist. Milyen indíttatás húzódik emögött és hogyan kell elképzelni a tervezési folyamatot magát?

Nagyon vizuális típus vagyok, geometriai formákban gondolkodom, így az Art on Me ruhák a rajzfázist kihagyva, a fejemben tekeredve alakulnak át szabásmintákká, majd hordható ruhadarabokká. Ez az elmémben zajló különleges folyamat többféleképpen is hordható formákat eredményez, és mindeközben természetesen a funkcionalitásról sem feledkezem meg.

Mesélj egy kicsit a környezettudatosság és az Art On Me kapcsolatáról! Nálad hogyan bontakozik ki ez a szemléletmód?

Számomra mindig fontos volt a környezetvédelem, tudatosan figyelek rá a mindennapokban. Minden papír, amit használunk újrahasznosított, nincs fölösleges pazarlás. Biopamuttal is dolgozom és fontos számomra az is, hogy a ruhadarabok készítésének minden fázisában tekintettel legyünk a környezetre.

Milyen esztétikai és technikai sajátságok jellemzik az Art On Me-darabokat és hogyan fogalmaznád meg a márka DNS-ét?

Különös figyelmet fordítok a ruhák kombinálhatóságára, valamint az átjárhatóságra is, az egyes szettek, színek és kollekciók között, ami megkönnyíti az öltözködést és megadja a harmóniát. Darabjaink megfelelő kiegészítőkkel kombinálva egyszerre illeszthetők be az elegáns vagy éppen a mindennapi megjelenésbe.


Egy praktikus nyári darabot ajánlottál fel a Hungaria nyereményjátékra. Kérlek, mutasd be nekünk ezt a kreációt! Miért válhat a szerencsés nyertes egyik kedvenc designer darabjává?

Az AM164 csatolható mellényruhánk igazi variálható darab, lehet szimplán mellényként viselni állítható hosszúságban vagy  6-7 féleképpen ruhaként. Bárkinek ajánlom kortól, testalkattól függetlenül.

HA SZERETNÉD MEGNYERNI EZT A PRAKTIKUS DUCSAI TÁSKÁT, JÁTSSZ A HUNGARIA PEZSGŐ NYEREMÉNYJÁTÉKÁN! A RÉSZLETEKÉRT IRÁNY A WWW.PEZSGOMASKEPP.HU!

Képek: Fb.com/artonme.divat
Bloggerfotók: Matoljak Adri, modell: Fejes Alexa @rebelliveblog, kiemelt kép: Talabér Géza

Hozzászólás