Itt van a farmer, itt van újra!

A 70-es évek punk rock őrületében teret hódító skinny jeans-t a 90-es években felváltotta a bőszárú, mély ülepű és nagyon csípőre ejtett változat, melyeket a hip-hop és a grunge vonal térhódításának köszönhettünk. Népszerűségét mi sem bizonyította jobban, mintsem az, hogy az akkori ikonikus farmerviselet a vörös szőnyegen éppúgy megállta a helyét, mint bármelyik szombati partiban.

Aztán a 2000-es években visszatért a nagy kedvenc, a skinny jeans, aminek feltűnését nem mellesleg Kate Moss nevéhez kötik. Akkori barátja, Pete Doherty egy koncertjükön fotózta le Moss-t, és a kép megjelenése egy csapásra elhozta a felismerést a divatőrültjének, hogy a skinny újra menő. Csillaga egészen a múlt évig ragyogott, ugyanis tavaly nyáron, de főként az idei szezonban lett kedvelt a patchwork, a hímzett és a szaggatott változat.

 

Viszont az évek múlásával az éjszakai pezsgő világból eltűntek a farmerek és a mini testhez álló ruhák, a short és top kombinációja váltotta fel őket. Manapság az összeállításokban is inkább sportosabb párosításokra ösztönöznek, mivel a cipőtrendek alakulása is ezt tette/teszi lehetővé; a tornacipő és különböző papucsok megjelenése összeolvasztotta e darabokat.

 

Ugyanakkor a tervezőknek évről-évre állandó elemük a farmer, mindenféle kivitelben, legyen szó ruháról, cipőről vagy éppen táskáról. Viszont az idei szezonban visszaemelték az anno méltán kivívott helyére, aminek egyik ikonikus bizonyítéka, hogy Anthony Vacarello a Saint Laurent-nél a fakó famert egy bársony szívkivágású toppal párosította. Sarah Burton az Alexander MyQueen háznál egy fényűző zsakard fűzővel kombinálta a patchwork farmert, Cavalli pedig bohém stílusjegyekkel küldte kifutóra a farmert, gyöngy díszítésekkel és egy vékony selyemsállal.

 

 

Üdítő látvány lenne, ha újra az éjszakában üdvözölhetnénk a farmert különböző selyem, bársony vagy flitteres felsőkkel, blúzokkal kombinálva, magas sarkúval, pántos szandállal és különleges, karakteres ékszerekkel kiegészítve. Hajrá, induljon a sokadik farmerforradalom!

Képek: www.vogue.co.uk
Szöveg: Jakab Tímea Diána

Hozzászólás