Együtt könnyebb: a wonderLAB tulajdonosával, Marillai Évivel beszélgettünk

Egy itthon kvázi egyedülálló kezdeményezést mutatunk be Nektek, pontosabban maga a tulajdonos, Marillai Évi mesél különleges multibrand store-járól; együttműködési lehetőségek, működési elvek és jövőbeli tervek a folytatásban!

Mottótok az „együtt könnyebb”. Hogyan látjátok, az indulásotok óta eltelt időben, mennyiben változtak azok az elvárások, amikkel a pályakezdő designerek szembesülnek a brand építés kezdeti szakaszában?

Semmit nem változtak a feltételek, a verseny nagy, az elvárások kemények, a kezdő lépések és alapvető feladatok ugyanazok maradtak. A marketing egy része platformot váltott és inkább az insta kommunikáció lett jelentősebb. Az „együtt könnyebb” elv pedig örök, és bárki, aki ezt megtapasztalja, hosszú távon erre fog szavazni.

Jelenleg 30 tervezővel dolgoztok együtt. Milyen koncepcióval alakították ki az együttműködéseteket, hogy mindenkire jusson elég idő és figyelem?

Az együttműködések alapvetően félévesek, de utána határozatlan idejűvé válnak, ha mindkét fél elégedett. Ennek feltétele, hogy a tervező folyamatosan fejlődjön minden területen, nem csak értékesítési szempontból. Hiszünk a kérdés erejében, így bármikor bárki fordulhat hozzánk, mi mindig igyekszünk megoldásjavaslatot adni nekik. Illetve erre van egy közös felületünk, melyen a tervezők egymást is bombázhatják az aktuális kihívásaikkal.

Szerinted mi a sikeres self-managment 3 legfontosabb szempontja?

Tiszta szívből hinni abban, amit csinálsz.

Kitartani az elveid, a koncepciód mellett.

Sohasem pánikolni, hanem mindig megoldáscentrikusan gondolkodni.

Hogyan alakul a tervezők WonderLAB utáni élete? Figyelemmel kíséritek azoknak a designereknek a további sorsát, akik nálatok kezdtek?

Hosszú távon számunkra a legnagyobb siker, ha egy tervező olyan szépen megerősödik, hogy akár saját showroomot, boltot nyit. Erre szerencsére már több példa is született az elmúlt 5 évben. Természetesen figyelemmel kísérjük további pályafutásukat is, és amikor csak lehet részt is veszünk az általuk szervezett eseményeken, ahogy ők is a mieinken.

Milyen jövőbeli céljaitok vannak? Tervezitek-e bővíteni azt a tervezői csapatot, akikkel jelenleg dolgoztok? Esetleg a működési stratégiátokban szeretnétek-e változásokat?

Tervben volt korábban egy második üzlet nyitása, azonban a megfelelő lokációt nem találtuk meg. Mindenképpen úgy képzeljük, hogy az picit más lenne, például művészettel, kávézóval kombináltan – más területekkel együttműködve szívesen nyitnánk új, wonderLAB upgrade verziót. Jelenleg a legfontosabb, hogy minőségi, erős termékpalettát tartsunk az üzletben. A létszám korlátozott, hiszen a négyzetméter határt szab a tervezők számának. Sok a jelentkező, így sorban állás van, de igyekszünk mindig helyet adni az új tehetségek kibontakozásának. A 2017-es év egy mentorprogrammal bővült, melynek keretein belül minden hónapban két márka vendégeskedhet nálunk. Csodás brandekkel ismerkedhetünk meg így és a jövőben talán hosszú távon is együtt tudunk működni majd.

Végezetül, kérlek mesélj kicsit a kollekcióról, amelyben helyett kapott a Hungaria nyereményjátékra felajánlott kreáció!

A szoknya melyet felajánlott a wonderLAB, az INQ egyik darabja. Az INQ-ról röviden annyit érdemes tudni, hogy ez a wonderLAB saját márkája, mely nevét – az alapelveinket szem előtt tartva – az „inkubátor” szóból kapta. Vezető tervezőnk, Csík Orsolya mellett minden szezonban más-más vendégtervező próbálhatja ki magát. Ez a mályva szoknya egy klasszikus termékünk, egy örök darab, melyet hosszabb rövidebb verzióban, vásárlóink nagy örömére mindig gyártunk az aktuális kollekció anyagaival, színeivel játszva, ezzel tökéletesen kiegészítve az amúgy következetes, de mindig megújuló kollekciókat.

HA SZERETNÉTEK MEGNYERNI AZ INQ SZOKNYÁJÁT, JÁTSSZATOK EZEN A HÉTEN IS A HUNGARIA PEZSGŐ NYEREMÉNYJÁTÉKÁN! RÉSZLETEK: WWW.HUNGARIAPEZSGO.HU!

Hozzászólás