Izgalmas textúrák, színpornó és mintakavalkád: ezek a legmenőbb resort kollekciók!

Mit tartogatnak számunkra a 2018-as resort kollekciók, milyen trendek dívnak most ezzel kapcsolatban? Mit jelent a resort mint olyan? Sok-sok menő anyagot láttunk az interneten az elmúlt hetekben, úgyhogy belevetettük magunkat a sűrűjébe és kihámoztuk a legimpozánsabbakat. Gyertek!

A resort, cruise, pre-spirng, holiday öltözéksorozatok a tavaszi-nyári szezont megelőző kollekciót jelentik. Ezek azok a kollekciók, amelyek a leghosszabb ideig tartózkodnak a boltokban, amivel nem egy és nem is kettő divatháznak a legfőbb bevételi forrását képezik. Jelentőségük abban rejlik, hogy a tavaszi-nyári kollekció darabjai február és április között érkeznek csak az üzletekbe, és nagyjából hat hétig tudják teljes áron prezentálni magukat, míg el nem kezdődnek a szezonközi leárazások. Ezzel szemben a resort már november közepén a boltokban figyel, és akkor kerül leárazásra, mikor a tavaszi-nyári társai. Vagyis: közel hat hónapig tudnak teljes árukon lengedezni a sorok között.

Ilyenkor persze jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor mégis miért nem kapnak nagyobb figyelmet? Valójában többek között azért sem, mert a nagy divatházakon kívül (Gucci, Prada, Dior vagy a Chanel) számos brandnek csak lookbook vagy image képei készülnek, nagytestvéreikkel ellentétben, akiknek grandiózus resort bemutatóik (is) vannak. Valamint a két fő szezon (tavasz-nyár és ősz-tél) mindig előkelőbb és központibb helyen lesz.

De hogy egy kicsit már most belengessük kedvenceinket: érdemes egy pillantást vetni például az egyik óriás kedvencünkké vált Johanna Ortiz 2018-as resort kollekciójára, Antonio Berardi vagy Aquilano Rimondi izgalmas, perspektivikus szögből fotózott anyagára, a Mugler letisztult és karakteres sorozatára, vagy a másik etalonunkra, Norma Kamalira, akinek alkotásai már önmagukban is ámulatba ejtenek, a képi megjelenítés csak hab a tortán.

És akkor íme 11 olyan kiemelkedő trend, melyekkel novembertől találkozhatunk az üzletekben és amelyeknek – nem mellesleg – mi magunk is örülünk.

Színek, színek, színek

A gigamennyiségű sárga áradat, mely nyáron elárasztotta az üzleteket, egy újabb erőteljes hullámmal érkezik télre is, naranccsal kiegészülve. Hogy miből áll még jellemzően a színskála? Leginkább királykékből, ultramarinból, violából és ametiszt-lilából.

Colorblocking

Amit az alkoholtartalmú italokkal nem javallott megtenni, azt a színekkel egyenesen ajánlott: keverd a színeket gátlástalanul, nem fogsz csalódni!

Geometrikus maszkulinitás

A férfias vonalak jöttek, láttak és maradnak továbbra is. Most viszont kockás mintával, széles vállakkal és rövidebb szárú nadrággal hódítanak.

Monokróm esztétika

Nemcsak a fekete és fehér monokróm stílus menő most, de a színes változatok is élre törtek. Ha nem vagyunk a colorblocking hívei, viselhetjük akár tetőtől-talpig ugyanazt (vagy szetten belül hasonló) színt is – a drámai hatás tuti, hogy így sem marad el.

Piros + rózsaszín

A negatív beidegződések ellenére: jók együtt. Nincs több hozzáfűznivalónk.

Oldalsáv

A nadrágok, melegítők oldalán megjelenő csíkoknak ezalkalommal sem kell búcsút inteni. Éljen a sportswear forradalom!

Trópusi minták

A trópusi minták inkább a tavaszi-nyári kollekciókban jelennek meg általában, viszont mára már beásták magukat a resort kollekciókba is. Így decemberben akár trópusi szettekben is szürcsölhetjük a forró csokit a karácsonyfa alatt.

Hosszanti csíkok

Az elmaradhatatlan csíkok – szinte már nem is létezik kollekció nélkülük. Most viszont függőleges irányban jelennek meg előszeretettel, főként a nadrágkosztümökön.

Fodros maxiruhák

A maxiruhák olyannyira berobbantak pár éve, hogy azóta sem tágítanak a trónról, és íme az újabb felvonás újragondolásukat illetően:

Tollak mindenhol

Újabb őrület a láthatáron! A tolldíszítések ruhákon és nadrágokon találták meg új helyüket, és szerintünk most értek igazán célba. A hippis, bohém vonalból átnyargalni látszanak az elegáns, exkluzívabb megjelenésű vonal felé. Hurrá!

Források: Vogue, highsnobiety.com, fashionista.com
Szöveg: Jakab Tímea Diána

Hozzászólás