„Erősebb és intelligensebb márkává értünk” – Interjú a CUKOVY alkotóival

Létezik egy magyar márka, mely amellett, hogy az igazi #girlpower attitűdöt képvisel, a sikkes, urbánus, gondolkodó és rebellis Nőket célozza meg, pontosan körvonalazott célok mentén halad előre és fontosnak tartja a jelen és a jövő innovációira való összpontosítást. 

Most a brand kreatív igazgatóját, Tálosi Livit és tervezőnőjét, Csukovics Brigit faggattuk jelenről, jövőről, miértekről és hogyanokról. Ismerjétek meg őket közelebbről!

Mi vezetett odáig, hogy megalapítsátok a CUKOVY-t, hogyan találkoztatok?

Brigi: A márka 2014-ben alakult. Kreatív igazgatónk, Tálosi Livi akkoriban társat keresett egy saját brand létrehozásához. Ajánlásokat kért különböző divatiskolákból, így talált végül rám, amikor végzős voltam a Kreában. Nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot, sok mindenben egyetértettünk. Livi a vállalkozás üzleti és gyakorlatias részét tartja kézben, én pedig a kreatív, művészi vonalért vagyok felelős, de sok dolog kapcsán kikérjük egymás véleményét, és azt gondolom, ezért is tud progresszívan fejlődni a CUKOVY.

Volvo Fashion by Cukovy // ELLE Fashion Show (AW17)

Milyen változásokon ment át azóta a márka? Mi áll most a fókuszpontban?

Livi: A kezdetekhez képest sok-sok változáson, fejlődésen ment keresztül a márka a saját tapasztalataink tükrében, gondolat- és ízlésvilágunk formálódásának köszönhetően, a kortárs trendek irányvonalát és a piaci viszonyokat is szem előtt tartva. Úgy érezzük, egy erősebb és intelligensebb márkává értünk az idők folyamán. Az elmúlt évekhez képest és annak tapasztalatait felhasználva alakítottuk ki egységes, a sikkes és a cool elemeket ötvöző vizualitásunkat, kiforrott az ID-nk és szerencsére egyre több pozitív visszajelzés érkezik külföldről is – jelenleg a párizsi AMF Showroomban van jelen a márka, és az SS18 kollekciónk kapcsán több üzlet, buyer is érdeklődését fejezte ki, aminek mérhetetlenül örülünk, de a munka természetesen nem állt meg, gőzerővel dolgozunk tovább, hogy a külföldi elvárásoknak is maradéktalanul megfeleljünk.

Részlet az SS18 kollekcióból

Hogyan mutatnátok be a CUKOVY-Nőt? Elsősorban mely célcsoportra összpontosítotok most?

Livi, Brigi: Az erős, bátor, tudatos, pimasz, különc és független Nőt célozzuk meg. A CUKOVY múzsája nyitott, modern gondolkodású, fiatalos és érzékeny jelenünk aktuális kérdéseire. Egyedi személyiségjegyeit magabiztosan vállalja, arra bátorítva másokat, hogy szabadítsák fel ők is valódi, belső énjüket. Egyszerre megmutatja szenzitív, finom, valamint határozott, erős oldalát, bátran kombinálja a feminin és maszkulin stílusjegyeket. Mer szakítani a hagyományos előírásokkal, a szabad gondolkodás híve. Kísérletezés helyett határozott döntéseket hoz, nem fél látszani a tömegben.

MBFWBP (AW17)

Élénk színek, különleges textúrák, statement darabok, a nőies és a sportos vonal kreatív elegye… Brigi, mesélj kicsit a márka életében aktívan jelen lévő kontrasztokról, hogyan alakultak ki ezek a fejedben?

Brigi: A kettősség fontos szerepet játszik a márka életében, viszont inkább az összemosás az, ami a legkifejezőbb szerintem. Szeretek játszani eltérő felületekkel, anyagokkal, színekkel, érdekes, talán inkább furcsa párosításokkal. Különböző világok összemosásával hozok létre egy új világot, számomra így lesz kerek az egész. Azt gondolom, hogy össze nem illő dolgok egyesítésével lehet egy új és érdekes „más” dolgot létrehozni. Fontos az újításra való törekvés, úgy érzem, nem kell ragaszkodni a már megszokott, elfogadott sémákhoz, fontos, hogy merjünk különlegesek lenni.

MBFWBP (AW17)

Min dolgoztok jelenleg, hol, mivel jelentkeztek legközelebb?

Livi: Most gőzerővel dolgozunk az új kollekción, amely amellett, hogy hordozni fogja a legjellegzetesebb CUKOVY-jegyeket, egy új színt, gondolatvilágot irányoz elő. A művészeti áthallások és a kontrasztok ismét fontos szerepet fognak kapni, a street couture mentén készítjük a kollekciót, melynek PRE változata már elérhető Párizsban.

Eközben persze alakítjuk, fejlesztjük az üzleti és kommunikációs stratégiánkat, továbbá a külföldi prezentációkra, a masszívabb kinti jelenlétre készülünk.

Részlet a CUKOVY SS18 kollekciójából
Képek: Fb.com/Cukovy

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.