FASHION

Organikus, instant lelki táplálék kiegészítőkbe zárva: The Naan Design

Folytatódik rapidinterjú-sorozatunk, melynek keretében feltörekvő vagy már régóta a hazai fashionpalettát színesítő divat- és kiegészítőtervezőket faggatunk munkájukról, inspirációjukról, kihívásaikról a Hungaria pezsgő nyereményjátékának apropóján. Soron következő alanyunk a nőies elegancia jegyében működő The Naan Design, mely fontosnak tartja a művészi értékeket és az intellektualitást. Ismerjétek meg közelebbről a brandet és a tervezőnőt, Natasa Litvint!

Kérlek, mesélj pár mondatban arról, hogy hogyan kerültél a divatszakmába és milyen út vezetett odáig, hogy megalapítsd a The Naan Designt!

Ez nagyon hosszú történet. Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy az elképzeléseimet és látásmódomat egy másfajta területen is kibontakoztatom. Évekig uniós projekteket terveztem és vezettem, egyre nagyobb csapattal és felelősséggel. Szerettem, hogy több szálon kell gondolkodni, stratégiai alaphelyzeteket megtervezni és végrehajtani. Egy nap úgy éreztem, kell még valami, amiben ki tudok teljesedni. Ez a döntés jelentős kockázatvállalást vont maga után. Az első kollekciót két év előkészület előzte meg.

Sokan kérdezik, honnan a név? A naan egy organikus és instant lelki táplálék, mely nélkülözhetetlen a mindennapok rohanó világában; ez ölt testet fizikai formában az általunk megálmodott bőrtáskákon és -kiegészítőkön, ruházaton. Fontosnak tartom, hogy a kollekciók darabjai, kiegészítői kézzel készülnek, magas minőségű alapanyagokból. A brand alapfilozófiája, hogy minden Nő – kortól és testalkattól függetlenül – álmokkal, célokkal, vágyakkal teli, és ezekért képes tenni. Ezért minden kollekció egy-egy ilyen értéket képvisel, hogy mindenki megtalálhassa azt, mely leginkább közel áll hozzá.

Azt olvastam, hogy egy különleges nőiség-koncepcióval rendelkezel és fontos számodra az intellektus kifejezése a tárgytervezés során. Avass be minket abba, hogy miképpen nyernek ezek teret a kollekcióidban!

A szláv vérvonalam letagadhatatlan – anyukám ukrán származású. Ami másnak inspiráció az bennem adott, ez egy meghatározó pont bennem, nem tudok és nem is akarok elszakadni ettől az erős gyökértől. Nem kívánok senkire hasonlítani, a magam útját szeretem járni. Alapvetően rendkívül összetett a gondolkodásom és az érzékelésem. Egy bennem játszódó film zakatolásához tudnám hasonlítani, ami megadja az alaphangot. Gondolati foszlányok, kialakuló érzések jelenek meg, ebben születik meg az adott kollekcióban szereplő Nő…

Látom, hogy néz ki, mit visel, hogy gondolkodik, milyen értékeket képvisel és milyen körökben forog. Az érzéshez alakul egy forma, ami később termékbe ágyazódva jelenik meg. Jellemzően a klasszikus nagyvárosi nőt „filmesítem meg”, aki igényes megjelenéssel bír, az elegancia a vérében van, magabiztos és nagylelkű, érzelmileg is intelligens. Úgy tervezek, hogy egy adott terv, legalább öt lebontott leegyszerűsített tervet foglal magába, több terméket jelent. Jellemzően egy koncentrátum, amit le kell bontani az emberek igényeire.

Dinamikus, érzéki, játékos – ezek voltak az első jelzők, amik eszembe jutottak legújabb kollekciód kapcsán. Honnan inspirálódtál, hogyan zajlott a tervezési folyamat és te hogyan írnád le az új kreációkat?

A Pleasure in the Garden – Az öröm a kertben kollekció szerintünk igazán különleges lett; a tiszta öröm és belső gyönyör érzete inspirálta. Az izgató narancs, a puha barack és az érzéki babarózsaszín, az ezüst és aranybarna színárnyalatú bőrök és pamutselymek gondoskodnak arról, hogy a hosszú mély téli álomból az ébredés pillanatában feltörő örömkedv felélessze a női lelket. A ruhák, valamint az üde színű, kézzel készült burjánzó bőrékszerek és táskák kontrasztja tökéletes harmóniát teremtenek egymással.

Úgy tudom, manapság igencsak elfoglalt vagy, zajlik az élet a brand körül. Mivel foglalkoztok most?

Mi egy dinamikusan fejlődő márka vagyunk, szerencsés vagyok, van mivel elfoglalnom magam.

Miért gondoltad, hogy ez a finom barack clutch lesz, amit kisorsolásra bocsátasz a Hungaria nyereményjátékon, mit jelent neked ez a kreáció?

Az idei tavaszi táskakollekciónk több tónusban készült el; izgató narancs, érzéki babarózsaszín ezüst és puha barackszínű bőrből. A barack egy friss, üde, lendületes szín, úgy gondoltam, bárki nyeri meg, talán ez az árnyalat, amely leginkább középút és kellően elegendő teret ad a mindennapi vagy alkalmi szettek kiválasztásához, ezenkívül kellően feltűnő darab. Ez a táska is kézzel készült, gondos munkával. Bízom benne, hogy a nyertesnek is az egyik kedvenc darabja lesz.

HA TE IS BELESZERETTÉL A THE NAAN DESIGN DARABJÁBA, KERESD FEL A WWW.PEZSGOMASKEPP.HU OLDALT ÉS JÁTSSZ A HUNGARIA PEZSGŐ NYEREMÉNYJÁTÉKÁN!

Képek: Fb.com/thenaandesign
Kampányképek: Nerpel Photography
Stylist: Natasa Litvin
Make-up: Gabriella Szerencsés
Hair: Gyöngyi Tóth
Model: Cui Sissy

You may also like...

Leave a Reply