„Valakinek itt is úttörőnek kell lenni” – Wink x BenceCsalar

Divatblogger, divatújságíró, oktató, stylist, influencer. Az elmúlt években igencsak kiszélesedett Csalár Bence tevékenységi köre, számos izgalmas projektben vesz/vett részt és a blogja is fejlődést mutat. A Hungaria pezsgő nyereményjátéka kapcsán – melyben egy Wink x BenceCsalar cipő is gazdára lel hamarosan – beszélgettünk vele.

Mesélj nekünk egy kicsit aktuális munkáidról; mit csinálsz mostanában, merre tart a Bence Csalár brand?

Meglehetősen sokrétűek azon tevékenységek, amelyekkel foglalkozom. Ugyanakkor minden lépésem tudatos. Például A 2016-os évet a csapatommal kifejezetten annak szenteltük, hogy a BenceCsalar ne csak egy név legyen, hanem márka, amely garancia a minőségre és hiteles kommunikációra. Ebben óriási szerepet játszottak a designer kollaborációink, többek között a Wink x BenceCsalar cipőkollekciók.

A bloggerek, influencerek és a különböző lifestyle brandek együttműködése nem újkeletű dolog, az Insta posztolástól kezdve a tervezői folyamatokba való bekapcsolódásig sokféle módon valósulhatnak meg az efféle kooperációk. Az érdekelne, hogy hogyan született meg a Wink x Bence Csalár projekt és te magad milyen módon vettél részt a kollekciók készítésében? Milyen szempontokat veszel figyelembe egy-egy hasonló jellegű munka elvállalásakor?

Tavaly és egyébként a mai napig Magyarországon még nem volt hasonló együttműködésre példa, így külföldön hiába az  influencer kooperációk népszerűsége, itthon mindenképp merész és abszolút új dolog volt mindenki számára. Valakinek itt is úttörőnek kell lenni, pontosan ezért az együttműködés egész rendszerét magunkhoz alakíthattuk. Míg nemzetközi szinten sokan csak nevüket adják egy-egy kollekcióhoz és csak a profit számít, én részt vettem az összes részlet kidolgozásában. Anyagválasztás, talpkiképzés, színek, fazonok. Ilyen szempontból teljesen szabad kezet kaptam, ugyanakkor természetesen a kollekció különböző darabjainak kapcsolódniuk kellett egymáshoz. Sokat tanultam.

Azt hiszem, mindenkinek van egy nem minden esetben pozitív prekoncepciója a Winkről, amely anno nem igazán tartozott a high street brandek sorába, és a designkoncepció sem hordozott különösebb innovációt, érdekességet. Mi történt az elmúlt években a márkával, minek köszönhetjük e jótékony pálfordulást, amelynek immár te is részese vagy?

A Wink márka alapvetően is átalakulóban volt, amikor elkezdtünk közösen dolgozni az első kollekciómon. Viszont általam egy újabb divatérzékeny réteget értek el, arról nem is beszélve, hogy én nem csatlakozom olyan kooperációhoz, amiben nem hiszek. Így szerintem hiteles volt mindaz, amit az első két kollekciónál folytattunk a kommunikációban. Ráadásul ezúttal egy új réteget is kiszolgálhattunk, mivel a BenceCsalar alapvetően luxus-és designer márkákkal foglalkozik.

Mesélj egy kicsit részletesebben a megálmodott kollekciókról! A mögöttük húzódó filozófia és a technológiai megoldások kapcsán miket emelnél ki? Milyen perszónát kapcsoltatok a kreációkhoz, hogyan határoztátok meg a célcsoportot?

Általában a gimnazista vagy egyetemi éveimből indulok ki a tervezés során, hiszen a fiatalabb közönség elérése után könnyebb tágítani a célcsoportot. Arra gondolok, amikor az embernek még nincs akkor nagyobb bevétele, mert részmunkaidőben dolgozik vagy teljes mértékben a tanulásnak és az önfejlesztésnek szenteli minden idejét. Fontos volt számomra, hogy elérhető árú, ugyanakkor limitált számú darabokat dobjunk piacra, mindemellett a kollekció összes darabja Európában készült és kizárólag valódi bőrt használtunk.

Az egyik Wink x Bence Csalár kollekcióból származó darab hamarosan kisorsolásra kerül a Hungaria nyereményjátékában. Mi az, ami miatt instant belehabarodhatunk ebbe a cipőbe, te mit szeretsz benne legjobban? Milyen szettekhez, milyen alkalmakhoz ajánlanád leginkább? 

Mivel egy sportosabb fazonról beszélünk, a kényelmes talpkiképzés elengedhetetlen, ugyanakkor az új kollekcióban néhány lakkbőr részlet is felfedezhető, ezáltal kicsit „kitágítottuk” a hordhatósági körét. Érdekes találkozni olyan emberekkel, akik az én kollekcióm valamely darabját viselik, mert mindenki a saját stílusának megfelelően tudja variálni. Láttam már maxi szoknyával, elegánsabb nadrággal vagy egyszerűen egy nyárias összeállításban is. Kicsit olyan ez, mint a Joker a kártyapaklikban. Mindenhez passzol.

HA SZERETNÉD MAGADÉVÁ TENNI A BENCE ÁLTAL TERVEZETT WINK CIPŐT, JÁTSSZ A HUNGARIA PEZSGŐ NYEREMÉNYJÁTÉKÁN! TOVÁBBI INFÓK: WWW.PEZSGOMASKEPP.HU!

Kampányfotók: Jámbor Erzsébet
Eseményfotók: Tóbi Gergő & Hennel Mariann​

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.