Az extravagáns techno hercegnő, Sita Abellán

PVC ruha, toronymagas platform cipő, statement napszemüvegek és nyakörvhöz hasonlító láncok – talán kicsit meglepő, de nem egy szadós buli alapkellékei ezek, hanem egy akkurátusan összeválogatott outfit elemei. Őrült? Lehet. Megbotránkoztató? Minden bizonnyal. Eredeti? Abszolút! S hogy ki visel manapság ilyesmiket? Nemrég kitűnt a sok mainstream street style blogger közül egy 23 éves modell, DJ, egy újgenerációs kreatív, aki színes, eklektikus stílusával robbantotta be az internetet.

Ő a spanyol Sita Abellán, akit valójában Rihanna fedezett fel 2015-ben, mikor modellt keresett a Bitch better have my money című videóklipjéhez, majd rátalált Sita oldalára. Manapság social media sztárként, a tumblr generáció It-girljeként és menő influencerként emlegetik. Nem véletlen.

Abellán Rihannával azóta is jóban van, a Fenty x Puma 2017-es tavaszi kollekció bemutatón is helyet kapott. Feltűnő, egyedi és arcátlan Instagram profiljával pedig folyamatosan borzolja (?) a kedélyeket. A WWD oldalán azt nyilatkozta, hogy valójában nem érdekli ki mit gondol, hiszen ez ő maga, és nem posztol semmi olyat, amit nem szeret vagy amivel nem ért egyet.

 

Ő akkor is így néz ki és így öltözködik, ha a kamera ki van kapcsolva. És elnézve oldalát, ezt eddig nála hisszük el a leginkább, hiszen egy igencsak üde színfoltja az Instagram fénymásolt világának. Mára már több mint 319 ezer követője van. Nem is csoda, hogy megannyi független fanzine is felfigyelt az amúgy törékeny lányra; feltűnt már a Dazed, a Nylon és a L’Officiel Spain oldalain is, s szűmos neves magazin készített vele interjút, köztük a Vogue és az i-D is.

 

Múlt ősszel kollaborált a varsói Misbhv branddel, mellyel egy kapszulakollekciót dobtak piacra Pain néven. A kellően szexi és izgalmas kollekciót egy múltbeli Japán utazása inspirálta. Ezen kívül a Freak City streetwear brandnek tervezett Lil’Kim inspirálta bikinit, pólókat és croptopot. A kollekció Los Angelesben debütált a MADE Fashion Show-n, idén júniusban. Divatban való befolyása egyre csak növekszik, ugyanis idén februárban jelent meg egy általa stylingolt szürreális videó a Nike #WeBelieveInThePowerOfLove kampány keretein belül.

Rendkívül inspiráló személyiség, akiről tuti, hogy hallunk még, és érdemes is szemmel tartani, hiszen tervei között szerepel idén még egy divatkollab, több új dal megalkotása, a későbbiekben pedig a saját márkát is szeretne.

IslBG

Szöveg: Jakab Tímea Diána

Hozzászólás