Tabloid Art History, avagy a popkult találkozása a klasszikus művészettel

Hogy kerülnek egymás mellé az Avignoni kisasszonyok és a Spice Girls lányok? Mi köze van Paris Hiltonnak a klasszikus művészethez? A választ a Tabloid Art History – egyértelműen hiánypótló! – Twitter accountról tudhatjuk meg.

Lehet, hogy nem mozgunk otthonosan a bulvár világában, vannak azonban olyan ikonikus celebpillanatok, melyek ennek ellenére sok év elteltével is élénken élnek az emlékezetünkben. A Tabloid Art History egyedülálló gyűjtése ezeket a momentumokat állítja szembe a művészettörténet jelentős alkotásaival. A párosítások a maguk abszurd módján igen találóak, és bizonyítják, hogy egy kis fantáziával a modern bulvár és a klasszikus művészet is párhuzamba állítható.

Az említett Twitter accountot egy háromtagú csapat működteti, akik mindannyian művészettörténet szakon folytatják tanulmányaikat, így abszolút kompetensnek mondhatóak a témában. Maga az ötlet pedig teljesen véletlenszerűen, egy interneten keringő mém hatására született, melyen a szerző az eszméletlen Lindsay Lohanről készült fotót Bernini Szent Teréz extázisa című művével vágta össze. A Tabloid Art History csapata szerint a popkultúrát nem kell feltétlenül buta bulvárral azonosítani, a fogyasztása pedig nem kell, hogy guilty pleasure legyen – elég, ha egy teljesen új oldalról fogjuk meg a témát. Ha a bulvár iránti érdeklődésünket nem is keltették fel, az biztos, hogy a Twitter oldalukon egy jó darabig görgettünk lefelé.

Most pedig mutatjuk a kedvenc párosításainkat!

Szöveg: Fejes Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.