Megérkezett a H&M Group új high street vonala!

Korábbi cikkünkben már végigmentünk a H&M családjához tartozó üzleteken, miközben a működésbeli és stílusbeli különbségeket is górcső alá vettük. A lista azonban bővítésre szorul, néhány napon belül ugyanis megnyílik a H&M csoport legújabb brandjének első üzlete – illetve webshopja – az Arket.

Az Arket a H&M Group üzletei közül a COS-hoz és az Other Stories-hoz áll legközelebb. Kínálatát illetően a letisztultság, a minimalista formanyelv, a mindennapi rutinhoz alkalmazkodó öltözékek és a hagyományosan vett fast fashionnel szemben inkább a prémium jelleg erősítése jellemzi. Az Arket leginkább egy kortárs piacra hajaz, ahol a darabok szabadon variálhatók, a cég pedig az árak és a minőség arányosságának megteremtésére, demokratizálására törekszik. Ami még fontos: az organikus, újrahasznosított anyagok is fellelhetők majd az Arket kollekcióiban.

A márka neve svédül „papírlapot” jelent, ami több értelemben véve is szimbolikus jelentést hordoz. Egyrészt utal a svéd eredetre, másrészt a hosszantartó és funkcionális északi design ígéretét hordozza. Ugyanakkor az üres papír jelképesen a lehetőségek végtelenségét, az optimista hozzáállást is hangsúlyozza – árulta el Ulrika Bernhardtz, az Arket kreatív igazgatója.

A márka designerei a ruhadarabokat magas minőségű anyagokból, különleges technikákkal alkotják meg, szem előtt tartva azt, hogy hosszantartó, prémium termékeket kínáljanak – a H&M csoport más brandjeihez hasonlóan megfizethető árakon, mégis picit magasabbra pozicionálva. Céljuk az időtálló, trendek által nem befolyásolt stílus megteremtése, termékkínálatuk frissességének és relevanciájának fenntartása. Az Arket alapítói az üzlet létrehozásakor feltették maguknak a kérdést, hogy mi lesz a fizikai tapasztalhatósággal bíró store-ok jövője és mit adhat egy valóságos üzlet, amit egy webstore nem? A tradicionális retail korában minden egyes centimétert jelentéssel kellett felruházni az üzletekben, mindenhová került valami, ami eladható, de ma már nem ez a legrelevánsabb pont. A lényeg az életérzés átadása és annak minél érzékletesebb bemutatása, hogy miben hisz, hogyan dolgozik a brand.

Az üzlet a saját, gondosan megtervezett ruhái és berendezési tárgyai mellett más márkák legkiválóbb, az Arket stílusához és koncepciójához passzoló darabjait is árusítja majd. Ami azonban igazán nagy dobás részükről, az a vásárlás és a kávézás élményének összekötése. Azokban az üzletekben ugyanis, ahol a helyszín lehetővé teszi, a boltot kávézóval/étteremmel is bővítik. Ezek a különleges vendéglátóhelyek mind enteriőrjükben, mind kínálatukban a skandináv életstílust hivatottak hirdetni. Étlapjuk a modern északi gasztronómia jegyeit viseli majd, ételeik pedig az egészséges életmód és a legmagasabb színvonalú alapanyagok felhasználásával készülnek.

A márka első üzlete augusztus 25-én, a londoni Regents Streeten nyílik, ezzel egyidőben pedig a webshop is megnyitja virtuális kapuit. A következő hónapokban a márka üzleteinek viszonylag gyors terjedésére számíthatunk: hamarosan többek között Koppenhágában, Münchenben és Brüsszelben is belefuthatunk majd az Arketbe.

 

Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, akkor irány az Arket weboldala, ahol e-mail listájukra feliratkozva a hivatalos nyitás előtt két nappal, már augusztus 23-tól elérhetitek a termékeket – ráadásul 20% kedvezménnyel! Amennyiben pedig minimál inspirációra vágytok, kövessétek őket Instagramon is.

Szöveg: Fejes Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.