Női tetkósok, akiknél zokszó nélkül tű alá feküdnénk

Vannak olyan szakmák, művészeti irányok, sportágak, alternatív életstílus csoportok stb, amelyekben ha tetszik, ha nem, a férfiak dominálnak. Akadnak azonban olyan hölgyek, akik tehetségükkel, kitartásukkal és alázatos hozzáállásukkal sokat tesznek azért, hogy mi nők, behozzuk a lemaradást. Most olyan ismert tetováló lányokat listázunk nektek (elsőként a tengerentúlról), akikre nemcsak minőségi munkájuk miatt figyeltünk fel – ez evidens esetükben -, hanem azért is, mert új stílusokat, innovatív pluszokat varrnak a tetoválóművészet bőre alá.

Kat Von D

Kat Von D talán az egyik legismertebb női tetoválóművész, aki nemzetközi hírnevét az LA Ink című realitynek köszönheti. 1998 óta tetovál, a True Tattoos szalonban kezdte, majd szerepelt a Miami Inkben, ahol a 305 Ink / Love Hate Tattoos stúdióban varrt. Ezután létrehozta saját szalonját, a High Voltage Tattoo-t. Noha az LA ink véget ért, Kat továbbra is tetovál, valamint zenét szerez, és eddig három könyvet adott ki. Mi leginkább portréiért és egész testrészeket borító sztorijaiért rajongunk.

Kat von D (fotó: nowmagazin.hu)
Julie Becker

Julie Becker egy igazi badass művésznő, aki főleg izgalmas diverzív munkáiról ismert. Hagyományos, törzsi, japán, színes és monumentális – talán ezek a legjellemzőbb tulajdonságai a természetesen modellként is tevékenykedő Julie munkásságának, amit a Los Angeles-i Private Studio-ban és az East Side Inkben igyekszik tökélyre fejleszteni.

Julie Becker (fotó: Prefuse)
Amanda Wachob

A New York-i Amanda Wachob a Dare Devil Tattoo Studio alkotója. Munkáit azonnal felismerhetővé teszi az absztrakt képi világ, úgyhogy ha valaki sajátos és már-már a szépművészet felé hajló tetkót szeretne magán tudni, Amanda ajtaja mindig nyitva áll. Ja bocs, mégsem, öt hónapra előre be kell jelentkezni, a többféle műfajban jeleskedő művésznő ugyanis igencsak elfoglalt.

Amanda Wachob a stúdiójában (fotó: The Weekender Travel)
Amanda Wachob munkái (fotó: stylebees.com)
Megan Massacre

Bizonyára többen ismeritek Megan Macssacre-t, aki nemcsak tetoválóművészként, hanem modellként és Dj-ként is aktív. Ő is New York-ban alkot, a Wooster Street Social krú tagja. Szerepelt a New York Ink című sorozatban, de látható volt a TLC Amerika legrosszabb tetkói című műsorában is. Munkái sokszínűek, viccesek és izgalmasak, csak úgy, mint ő maga.

Megan Massacre (fotó: meganmassacre.com)
Egyik kedvencünk Megan Massacre-tól (fotó: meganmassacre.com/tattoos)
Kristen Goetz

A ronkonkomai Visionary Tattoo szalonban dolgozó Kristen mókás-színes repertoárjában állatok, virágok, kínai motívumok és zombik egyaránt szerepelnek. A vizuális művészetet tanult lány alkotásai a realizmus és a szürrealizmus közt lebegnek, stílusa számos szakmai fórum figyelmét felkeltette már.

Kristen munka közben (fotó: kristengoetztattoo.com)
Kristen Goetz alkotása (fotó: trueartists.com)
Kim Saigh

A Memoir Tattoo művésznőjét is láthattátok már a tv-ben, neki az LA Inkben volt egy etapja. Meseszerű fantáziavilág, állatfigurák és persze profi részletek jellemzik alkotásait.

Kim Saigh (fotó: Donewaiting)
Kim Saigh virágai (fotó: Memoir Tattoo)
Virginia Elwood

A New York Adorned stúdió égisze alatt alkotó Virginia főleg a folk művészetből, a természetből, a különböző textúrákból és az amerikai kultúrából inspirálódik. Egy multifunkcionális művésznő, hiszen szobrászkodik, porcelánokat fest, sőt, a Pedaler Clothing nevű brand alapítója is, amely főleg a városi bringázóknak kreál ruhákat és kiegészítőket.

Virginia Elwood (fotó: virginiaelwood.wordpress.com)
Virginia Elwood keze nyomán (fotó: virginiaelwood.wordpress.com)

Folytatjuk!

Hozzászólás