Formákkal alkotni, avagy íme a COS legújabb projektje

Ismét egy izgalmas kezdeményezéssel rukkolt elő a COS, mellyel ezúttal a design és a szabászat világát hozza közelebb a vásárlóihoz. A Creating With Shapes projekt keretében nemcsak egy kapszulakollekció, de egy egyedülálló divattémájú kiadvány is megszületett, mely október 20-tól a budapesti COS üzletben is elérhetőek lesz.

Usha Doshi, a londoni Royal College of Art tanára korábban többször működött már együtt a COS tervezőcsapatával is, ezúttal pedig egy igen különleges projekt kapcsán csatlakozott a márkához. A kollab eredményeként elkészült a brand első design témájú kiadványa, a Creating With Shapes (Formákkal alkotni).

COS_Shapes_PR Images_Final Set09

Usha Doshi innovatív szabászati technikája teljesen véletlenszerű körülmények között született. Az akkor már 20 éve tervezőként és modellezőként dolgozó Usha egy nap textildarabkákkal játszó unokáit figyelte, akik egyszerű, geometrikus formákat vágtak ki az anyagokból. Észrevette, hogy ezek a formák tökéletesen alkalmasak arra, hogy bonyolult hajtásokat, redőzéseket és fodrokat kreáljon velük, túlzott mennyiségű anyag vagy komplex technológiai, gőzölési eljárás alkalmazása nélkül. Ebből a hirtelen felfedezésből született meg később az a kreatív megoldás, mely évtizedeken keresztül segített megvalósítani különféle designerek ötleteit, és melynek alkalmazását a COS első design kiadványából most mi is megismerhetjük.

Usha a következőképpen fogalmazott a koncepcióról:

Ez az izgalmas, új technika tökéletes arra, hogy a kreatív ötletek, víziók feláldozása nélkül a gyártás is megvalósulhasson. A könyv a tervezők és a szabászok számára is fantasztikus eszköz lesz.

A könyvvel párhuzamosan a márka egy 11 darabos, limitált kiadású női kapszulakollekciót is piacra dob, melynek vázát az Usha technikája alapján készült mélykék, optikai fehér és drapp árnyalatokban játszó kreációk alkotják. A ruhák egytől egyig a Creating With Shapes technika alkalmazási módszereit mutatják be, kezdve a hátán geometrikus részlettel gazdagított gyapjú kabáttal, egészen a strukturált redőzéssel díszített aszimmetrikus selyemruháig.

170608_BAH_COS_USHA_02_079

Karin Gustafsson, a COS kreatív igazgatója így nyilatkozott a hamarosan debütáló kollekcióról:

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy támogathatjuk Usha első könyvének megjelenését, illetve, hogy egy limitált darabszámú kollekciót is létrehozhattunk, amely az ő módszereit alkalmazza. Ezt a technikát már használtuk többször is korábban a kollekcióink tervezése során, örülünk, hogy most másokkal is megoszthatjuk.

A különleges kiadvány és a hozzá kapcsolódó kapszulakollekció október 20-án jelenik meg, és legnagyobb örömünkre a budapesti COS üzletben is elérhető lesz.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.