Őszi trendkalauz (1. rész)

Mondanánk, hogy jobb dolgunk is akad vasárnap délután, mint az őszi trendeket vizslatni, de az az igazság, hogy ez nincs így. A hétvégi takony idő is bizonyítja: új szezon köszöntött be, úgyhogy nem árt felfrissíteni, mik fognak dívni a következő hónapokban. Az egyes stílusirányokat street style dokumentációkkal illusztráltuk, talán így könnyebben bele tudjátok képzelni a ruhatáratokba az egyes színeket, mintákat, designmegoldásokat. Jöjjön az őszi trendkalauz első része!

Piros minden mennyiségben és árnyalatban 

Immár hivatalos: a piros az új fekete! Ezt olyan brandek bizonyították AW17-es bemutatójukon, mint a Dolce & Gabbana, a Givenchy, a Fendi, az Armani és még sorolhatnánk. Legyen az egy egyszerű sweater, trapéznaci, pufidzseki vagy maxiruha, a piros színnel idén ősszel nem lehet kudarcot vallani.

Csillogó lábbelik

A Chanel space age lookjai kapcsán vált majdnem biztossá, hogy a glitteres csizmák hódító útjukra indulnak a szezonban, mondjuk nem kéne elfelejteni a Saint Laurent, az Oscar de la Renta, Marco de Vincenzo vagy a J Crew csillámló darabjait sem. A lényeg: idén a galaktikus diszkó fless nem lesz ciki. Állítólag.

Vintage műszőrme

J.W Anderson, Marc Jacobs, Céline, Vetements, Dries Van Noten – csak néhány név, akik ismét diskurzusba hozták a műszőrmét, ezúttal a vintage vonalra fókuszálva. Nem vagyunk benne biztosak, hogy a szőrmeviselést promotálni akarjuk, de tény, ami tény, divatban van és valószínűleg marad is.

Skótkocka a hetvenes évekből

Idén többen is áldoztak a skótkocka oltárán, most a hetvenes évek stílusát megidézve; így tett többek közt a Marni, a Prada, a Bottega, a Chloé, a Hermés és Stella McCartney is. Ez ismét egy olyan stílus, ami bármikor újra előszedhető, hiszen mindenkinek van legalább egy skótkockás cucca, úgyhogy szekrénytúrásra és nagyigradrób-vizitre felkészülni!

Viktoriánus gallérok

Az elmúlt szezonokban már felütötte fejét a viktoriánus gallérok trendje, és a helyzet az, hogy az őszi szezonban is uralkodó pozícióban marad. Szerencsére ilyesmi ingekből sok-sok izgi darab lapul a vintage shopokban, de ha valaki esetleg jobban kinyitná a pénztárcáját, nézzen szét a Kenzo, a Valentino, a John Galliano, a No. 21 vagy mondjuk a Lamaire háza táján, mert ezeknél a brandeknél garantáltan talál majd galléros kreációkat az AW17-es szezonban.

Sportruházat

A posztszoci melegítők és a fancy sportos lookok idén ősszel is dívnak – ezt többek közt a Lacoste, a Versace, a Chloé, a Yeezy és persze a Fenty Puma by Rihanna is igazolta. Hogy mikor és hogyan terjednek el Budapesten a magassarkús-melegítős szettek, nem tudjuk, de a kevésbé bevállalósabbak szolidabb verziókkal is kevergethetik a laza és a nőies stílt.

Folytatjuk!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.