Őszi trendkalauz (2. rész)

Folytatjuk őszi trendkalauzunkat, amelyben street style dokumentációk segítségével mutatjuk be Nektek a 2017-es esztendő őszi-téli menőségeit, olyan irányzatokat, melyek a kifutókon is feltűntek a legnagyobb divatházak bemutatóin. Íme!

A széles vállak

A széles váll paradigma mint a 21. századi vitaforrás még aktívan jelen van a divatszférában. Úgy tűnik, a tervezők nem engedik el egykönnyen ezt a trendet, csak épp más generáció inspirálja a formákat. Most az idősebb korosztály férfi zakója a kiindulópont; ezt láthattuk többek közt Alexander Wang, Dries Van Noten és a töretlen sikerű Off-White-nál is. Mi imádjuk, de tény, hogy tudni kell viselni.

Az újragondolt klasszikusok

Többek között Diana von Furstenberg és Burberry is jelentősen átkalibrálta a klasszikus ingek és blézerek szabásvonalait; a levágott ujjak, szétnyíló, kivillanó vállak még egy egyszerű pólót is extravagánssá varázsolnak. Érdemes ilyen darab után kutatni vagy egy-egy megunt darabunkat átalakítani, a siker garantált!

Díványom a ruhám

Jóformán szó szerint. Ugyanis több tervező – köztük a Mulberry, a Balenciaga és Vivienne Westwood is – úgy gondolta, hogy körbenéz a nagyi nappalijában és az egyszerű topoktól az alkalmi viseletekig mindent úgynevezett díványmintába borít. Virágminta sokezerszer újragondolt verziója, légy üdvözölve!

A midi az új maxi

Most libbenő-lebbenő anyagból, a balett táncosok ruháját alapul véve rekonstruálták a designerek a szoknyák midi változatát. Ultralégies viselet, ami csizmával, pulcsival és kabáttal kiegészítve is nagyot szól.

A csoki boldoggá tesz

Akkor is, ha viseled. Mostanáig inkább a világosabb változataival találkozhattunk, mint a camel vagy a bézs, az új szezonban viszont egyértelműen a sötét tónus a nyerő. A The Row, John Galliano, a Max Mara és az Acne márkák is így gondolkoztak, így a cipőktől kezdve a szoknyákon át, a kabátokig tarolt a mélyebb csokibarna.

A megkötős kabátok

Idén a kabátok pikantériája a deréköv. A Louis Vuitton, az Alexander McQueen vagy nagy kedvencünk, a Sacai példáját követve válasszunk olyan kabátokat a szezonban, melyek megengedik, hogy egy izgi övvel dobjuk fel őket. Elég cool viselet és nem mellesleg karcsúsít is.

Bársonyestélyik

A bársony jelenlétét már megszokhattuk, hiszen egyre inkább bekúszott a divatköztudatba az utóbbi szezonokban. Alkalmi viseletként viszont mostanában debütált; ennek eredményeképpen, ha bármilyen eseményre hivatalosak vagyunk, bársonyestélyiben ildomos feszítenünk.

Nylon kabát

A nylon kabát szinte percek alatt vált az egyik legkedveltebb ruhadarabok egyikévé. Praktikusságának, könnyű tárolásának és nem utolsó sorban különleges megjelenésének köszönhetően népszerűsége ezalkalommal is tovább nő. Rebeltipp: a hosszú és színes az igazán nyerő párosítás.

Szöveg és összeállítás: Jakab Tímea Diána
Képek: elle.com, styledumonde.com

Az őszi trendkalauz első része IDE kattintva érhető el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.