Vásárolj a jövő neves designereitől a MOME FAIR-en!

Megannyi különleges program közeleg, hiszen hamarosan megnyitja képzeletbeli kapuit a 2017-es Design Hét Budapest, ahol többek közt a hazai fenntartható designt és divatot fontosnak tartó tervezők munkáiból válogattunk. Most egy hasonlóan színvonalasnak és érdekesnek ígérkező programot ajánlunk figyelmetekbe, mégpedig az október 14-én megvalósuló MOME FAIR: Design vásárt, mely feltörekvő tervezők alkotásait hozza közelebb számunkra. 

Több mint 30 tervező debütál majd, MOME FAIR-en, olyan alkotók, akiknek többsége még aktív hallgató, de tanulmányai mellett már önálló márkával rendelkezik. A vásáron a nagyközönség is megismerheti, sőt meg is vásárolhatja az új designgeneráció különleges kreációit. A MOME FAIR szereplőinek különlegessége, hogy friss- és formabontó ötletekkel kísérleteznek a divat, kerámia, ékszer- és formatervezés területén. Munkáikat kortárs designszemlélet jellemzi, amely egyesíti az erős szakmai hátteret, a precizitást és a magas technológiát a manufakturális gyártás gondosságával. Funkcionális termékeik egyedi anyaghasználatuk és megjelenésük révén könnyedén beépülnek a mindennapi életbe.

Csakúgy, mint a Makrafun, mely a makramézás technikáját önti modern formába. Az alkotó Fazekas Fanny, a MOME Fair egyik szervezője, aki olyan különleges, színes virágtartókat készít, amelyek már nagymamáinknál is helyet kaptak és ma újra reneszánszukat élik.

Fazekas Fanny / Makrafun

A vásáron helyet kapnak Dimény Luca alkotásai is, aki 2016-ban diplomázott üvegtervezés szakon, jelenleg pedig kerámiatervezést tanul. Munkáiban az üveg és szilikát anyagok társítását és együttes használatát vizsgálja. A Berci pugs kisplasztikáit személyes kötődés ihlette, nővérének kutyáját mintázta meg üvegből és betonból. Berecz Vanda minden részletében különleges táskáit a cseh kubista porcelánok formavilága inspirálta. Látványban és szerkezetben egyaránt a geometriai szabályszerűségek által diktált egyszerűségre és észszerűségre törekszik a tervezőnő.

Rácz Rebeka kerámiáiban hétköznapi használati tárgyak kapnak különleges, újszerű és szeretnivalóan játékos formát. Alkotásainak alakulásában, ahogy a véletlennek, úgy aktuális alkotói hangulatának is meghatározó szerepe van. Ez az alkotói attitűd és kézi megmunkálás teszi tárgyait megismételhetetlenné és különlegessé.

Rácz Rebeka

Grábits Ágota számára a gépi kötés technikájának megújítása jelenti a legfőbb inspirációt az innovációk felfedezéséhez. A Cekker névre hallgató, formabontó, kötött táska kollekcióját megtaláljátok a MOME FAIR-en is. Ahogyan a Rikov Richárd által működtetett Rikov brand termékeit is; a márkára jellemző az ökotudatosság, emellett az új technológiák használata mellett a hagyományörző kézművesség. A fenntarthatóság és a slow fashion szemlélet kiemelt szerepet kap a Rikovnál, ami garantálja az ecoprint technológiát is magukon viselő termékek egyediségét.

Vincze Bori táskái megalkotásakor általában a letisztult, mégis különleges, organikus formavilág kialakítására törekszik. Bori olyan tárgyakat hoz létre, melyek egyrészt praktikus darabok, másrészt vidámságot visznek viselőjük életébe. A ~ CURVES ~ kollekciót egy 1940-es évekbeli táska inspirálta – a tárgy rétegeltségét és jellegzetes vonalvezetését gondolta tovább a darabok megalkotásánál. Az anyagválasztásával még hangsúlyosabbá tette a különböző rétegeket, így a fényes szőr és a matt hatású marhabőr kombinációjával fokozta a hatást. A kollekció folyamatosan újabb modellekkel, kiegészítőkkel bővül, a MOME FAIR-re pedig sok újdonsággal érkezik.

Vincze Bori

A vásár ideje alatt az érdeklődők újrahasznosított PVC-fóliából és hulladék bőrből készíthetik el egyedi Müskinn kiegészítőjüket a tervezők segítségével a Müskinn workshopon. Továbbá egész nap Kisszántó felel a zenéért a kísérleti zajtól a teátrális idm dallamokon át a szigorú, tompább acid-os tónusokig. ​​​​​Aktuális információk és a kiállítók listája megtalálható a MOME FAIR Facebook oldalán.

Helyszín: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Z épület, cím: 1111, Bertalan Lajos u. 2., időpont: október 14. 9:00-18:00. Ott találkozunk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.