Menőség a nagyi szekrényéből – Daige AW17-18

A nagymama szekrényében kutakodás és az izgalmas vintage darabok modern lookokba való beépítése nem új jelenség. A Daige legújabb kollekciójával azonban nem egyszerűen csavart egyet ezen a trenden, de a feje tetejére állította, és a lehető legszerethetőbb módon gondolta újra. Mutatjuk a V.P. kollekciót!

Az utóbbi idők egyik legeredetibb öltözéksorozatát álmodta életre Tóth Melinda, a Daige legújabb kreációit ugyanis a tervező Nagymamájának kincsei, a szekrényében rejtőző ruhák, terítők és örökségi darabok inspirálták. A mindenki számára ismerős, egészen intim érzeteket idézte fel ezzel a tervezőnő, miközben nem csak a múltba tekintést és manapság dívó kortárs-retró trendet ülte meg – egyébként szerintünk az egyik legszerethetőbb módon -, de egyúttal a lelkünkbe is hatolt. Tette ezt úgy, hogy az égvilágon semmit nem gondolt túl.

A nosztalgiafless mellett természetesen a márka stílusát meghatározó irányelvek és a sajátos szabásvonalak is megmaradtak a kollekcióban. A darabok továbbra is a hordhatóságot, a kombinálhatóságot és a sportos eleganciát hirdetik.

 

Nemcsak a kollekció különleges motívumait, de elnevezését is a tervező Nagymamája ihlette, a V. P. ugyanis az ő nevének – Viktória Piroska – rövidítése.

A kollekciót a virágos selyem, a fekete kordbársony, a lágy fényű pamutszatén, illetve a puha pamut anyagok uralják, melyek egyedileg gyártott, kötött kelmékkel párosulnak. A színpalettán az ősz legszebb árnyalatai – sötét okker, zöld és fekete – keverednek az élénkebb, erőteljesebb pirossal, illetve rózsaszínnel.

 

 

Az anyag két legikonikusabb darabja egyértelműen a “Kiváló Dolgozó” hímzett mintás pulóver, illetve az “Úgysem hiszek a férfiaknak…” nyomott mintás póló. A limitált számban készült kreációk egyébként a kollekció legkeresettebb darabjai is, így érdemes minél hamarabb lecsapni rájuk. Melinda új alkotásait az Alagút utcai Repertoryban szerezhetitek be!

 

 

Képek: Peter Hencz

Utóirat: drága Melinda, tényleg beugrom hamarosan! ❤ (Ivett)

One thought on “Menőség a nagyi szekrényéből – Daige AW17-18

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.