A világ legmenőbb co-working irodái

A szabadúszó kreatívok világában mindig szükség van olyan biztos pontokra, melyek az otthon komfortját és a hagyományos munkakörnyezet rendezettségét egyesítik, emellett egyfajta közösségi élményt is biztosítanak. Erre az igényre kínálnak megoldást a co-working helyek, melyek mára már sokkal többet jelentenek egyszerű közösségi irodáknál.

A legtöbb co-working iroda már törekszik arra, hogy ne csak egyszerűen munkateret, de valamilyen szempontból élményszerű tapasztalatot is nyújtson látogatóinak. Ennek eszközei lehetnek a sajátos interior, az egyedülálló környezet vagy akár az iroda által szervezett programok is. Ezúttal a világ legegyedibb, legdesignosabb vagy éppen legfurcsább közösségi irodáit gyűjtöttük össze, melyekbe bármikor szívesen beülnénk a laptopunkkal!

Cloud, Barcelona

A barcelonai Cloud nemcsak egy közösségi iroda, de egyben instant motiváció is. Egy hely, ahová élmény bejárni és amely csak úgy ontja magából az inspirációt és az energiát. A Cloud a Mesura építészeti cég projektjeként valósult meg 2016-ban. A berendezés egyszerű, mégis szofisztikált, a rengeteg növény pedig igazi városi dzsungellé varázsolja az iroda tereit. A világos falak és a gazdag növényzet egyvelege komfortos, nyugodt atmoszférát teremt, melyben nem nehéz otthon érezni magunkat.

Cloud

Neuehouse Hollywood, Los Angeles

Los Angelesben sétálva lépten-nyomon menőségre bukkanunk – és az összes cool dolog közül az egyik kedvencünk a Neuehouse Hollywood, azaz a co-working iroda, melyben a múlt és a jelen olvad össze. Az épület egykor a CBS stúdiónak adott otthont, ahol több nagy név mellett Orson Welles és Bob Dylan is megfordult. Nem meglepő, hogy az irodát leginkább a film-, design-, illetve divat világában alkotó kreatív szakemberek látogatják. Az épület régre visszanyúló története mellett a belső tér is dob egyet a glamúr-faktoron. A bőrkanapék, tölgyfa asztalok, illetve drága szőnyegek szigorú rendjében izgalmas kulturális kitekintést jelentenek az észak-afrikai dekorációs elemek.

NeueHouse,Hollywood

Ministry of New, Mumbai

A Marlies Bloemndaal és Natascha Chadha holland páros alapította Ministry of New több, mint egy co-working iroda. A duó célja az volt, hogy ne csak egy munkahelyet, de közösségi teret is nyújtson látogatói számára. A játékos komfortot árasztó interior az európai funkcionalitást olvasztja össze a jellegzetes, helyi designt képviselő stílusjegyekkel. A színek és minták mozgalmas, mégis harmonizáló kavalkádot testesítenek meg. A berendezést, illetve a dekorációt változatos és egyedülálló elemek alkotják, melyek között számos vintage darabot, illetve helyi galériáktól beszerzett alkotást is találunk.

Ministry of New, Mumbai

The Farm, New York

A The Farm egy barátságos, vidéki kuckóra emlékeztető közösségi tér New York betondzsungelének közepén. Az irodát átható komfortos atmoszférát a meleg színek dominanciája és a rusztikusnak ható berendezés adja, mely a modern technológia lehetőségeivel párosul.

The Farm, New York

Hubud, Bali

A Hubud Bali első co-working irodája: egy bambuszból álló menedék a kreatívoknak, ahol innovatív ötletek és világmegváltó gondolatok születnek. A Hubudban dolgozva egy egyedülálló társaságnak válhatunk részeivé, helyi kávékat, illetve ételeket kóstolhatunk, a számos kiegészítő szolgáltatásnak köszönhetően pedig otthon érezhetjük magunkat akkor is, ha távol vagyunk az otthonunktól. Ha a kreatív munkát nyaralással kötnénk össze, akkor Bali a tökéletes desztináció, a Hubud pedig a legbarátságosabb utazásszervező.

Hubud,Bali

B. Amsterdam, Amszterdam

A B. Amsterdam helyszínéül az IBM egykori épülete szolgál – ez ma a város egyik legmenőbb közösségi irodája. A tagok nemcsak egy asztalt kapnak, de bejárásuk van az iroda edzőtermébe, fotóstúdiójába, eseményeire, illetve a tetőkertbe is (ezutóbbinál inspirálóbb környezetet nehéz lenne találni). A közösségi iroda belső terét az indusztriális stílus határozza meg, a berendezésben pedig egyértelműen felfedezhető a szimmetriára való törekvés.

B.Amsterdam

BeacHun, Koh Phangan, Thaiföld

Egy iroda Koh Phangan egyik legszebb partszakaszán az óceán illatával és tökéletesen működő wifivel “felszerelve” – ennél többet ugye nem kell mondanunk?

BeachHub, Thailand

Képek: innen és innen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.