Rebellis luxus: 4 hazai ékszertervező, akire megéri büszkének lennünk

Most azokat az ékszertervezőket gyűjtöttük nektek össze, akik 2017-ben megtartva sajátos márkaidentitásukat, kitágították határaikat és sikeresen, új tapasztalatokkal és/vagy nemzetközi eredményekkel zárták az évet. Jöjjenek most ők, vagyis Nagy Adri, Domokos Dóri, Reményi Évi és Faludi Gabi.

Rienne Creations

Nagy Adri különleges statement kreációit Budapesten készíti, az alapanyagokat pedig 5 kontinens (Ázsia, Amerika, Európa, Ausztrália és Afrika) tájairól szerzi be. Célja, hogy ötvözze és kifejezze világ kulturális és esztétikai sokszínűségét ékszereivel, miközben az aktuális trendeket is figyelembe veszi a tervezésnél. Adrien ékszermárkája elindítása előtt Londonban, Milánóban és New Yorkban is dolgozott divattervezőként, megfordult a Marc Jacobs Collectionnél is. A Rienne Creations időtálló, aktuális szezonális divatirányzatoktól függetlenül is bármikor viselhető ékszerei – két másik brand termékeivel együtt – nemrég bemutatkoztak a Chengdu Creativity & Design Weeken, mely a kínai kreatívipar egy kiemelkedően fontos eseménye. Adri féldrágakővel, kristályokkal, Swarovski Elements-szel, üveggyönggyel, hernyóselyemmel és bőrrel megálmodott, karakteres ékszerei ma már a legtöbb designer üzletben elérhetők, és úgy tűnik, a külföldi piacon is megállják a helyüket.

 

 

 

Delacier

Domokos Dóri, a Delacier dizájnere egy pörgős, nyitott és rendkívül sokoldalú tervező, aki a rozsdamentes acél és a cérna házasításával írta be magát a hazai ékszertervezés történetébe. Ékszerei a fém elemek egy izgalmas cérnázott díszítéstechnikával nyerik el végső formájukat, így a markáns ékszerek egyszerre hordozzák magukon a modern és a hagyományos kézműves technikák jellegzetességeit. Az eredetileg ruhatervezői végzettséggel rendelkező tervezőnő, aki később szülei fémipari vállalkozása révén került közelebb az általa alkalmazott matériához, kezdetben ösztönösen építette márkáját, de ma már sokkal tudatosabb stratégiával van jelen a piacon. Dóri ékszerei szerepeltek már a British Vogue-ban, de bekerültek már többek között kuwaiti, dubaji és londoni magazinokba is, illetve számos külföldi designvásáron megfordult már. Idén többedmagával megnyitotta a Clique Showroomot, mely egy Budapesten egyedülálló, magyar tervezőket, fotósokat és kreatívokat csoportosító kreatív tér a város szívében.

eVe by Eva Reményi

A Reményi Éva által működtetett eVe brand markáns karakterisztikával bíró, hol extrémebb, hol finomabb, nőiesebb ékszerei már Bécsben, Münchenben, Grazban és New Yorkban is megfordultak, Éva azonban elsődleges piacának Magyarországot tekinti. Az eVe ékszerek egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy nagyon jól variálhatók különböző viseletekhez és stílusokhoz, de kifejezetten az igényes, bátrabb nőtípusnak szólnak, azoknak, akik belső energiáikat, célratörő személyiségüket külső megjelenésük révén is szeretnék kifejezni. Az eVe by Eva Remenyi brand számára az egyik legeredményesebb közelmúltbéli változás az, hogy létrehozta webshopját és kialakította jól működő e-commerce hálózatát, miközben szakított a magyar retail pontokkal, vagyis immár teljes mértékben a saját útját járja – és teszi ezt igen sikeresen. Legújabb, az eddig megszokottaknál törékenyebb, letisztultabb kollekciójával pedig egy új célcsoportot is megszólít: a menyasszonyokat.

Faludi G

Faludi Gabriella 2011-ben alapította ékszermárkáját Debrecenben, kreációi azóta Londonban, Berlinben, New Yorkban és Kuala Lumpurban is megfordultak. Az üveget egy saját fejlesztéssel megmunkáló tervezőnő álomszerű szintlépése idén kezdődött, amikor februárban elkészítette új, luxusfogyasztóknak szóló kollekcióját, a Crystallogenesist, melyet a természetben előforduló kristályszerkezetek ihlettek és melyet a London Fashion Weeken is bemutathatott. Ezen az eseményen a divatszakma nagyjai is felfigyeltek Gabriella alkotásaira, ennek köszönhetően december elején egy exkluzív prezentáción és divatshown vehetett részt Malajziában, a KL Alta Moda – Kuala Lumpur Fashion Weekenden, ahol számos fontos kapcsolatra tett szert és elkezdődött az ázsiai piac felé való terjeszkedés. A nőiességet, a női létélményeket, a természet körforgását és a romantikus tündérmeséket alapul vevő márka szinte egy év alatt ugrott egy óriásit, amiért szívből gratulálunk neki!

Ha siettek, még elcsíphetitek kreációkat karácsonyra, figyeljétek közösségi oldalaikat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.