Futurisztikus letisztultság a COS új kollekciójában

Andrássy úti üzletében prezentálta legújabb kollekcióját a COS, melyben a természetes anyagok, az organikus formák és a múlt, a jelen, illetve az elképzelt jövő kontrasztja kapta a főszerepet. A COS 2018-as tavaszi-nyári anyaga egy modern klasszikusokból álló sorozat, melynek különlegességét az érdekes redőzések és textúrák, az izgalmas anyagpárosítások és a nem mindennapi színpaletta adja.

A kollekció igen érdekes inspirációból indult ki: a tervezők a papírt, illetve annak tulajdonságait vették alapul, ami végigkíséri az egész anyagot: a koncepciótól kezdve a munkafolyamatokon át egészen a 3D munkáig. Az egyedülálló hajtások és redőzések új arányokat, izgalmas részleteket hívnak életre. A kreációkban a pamut sokoldalúsága is megmutatkozik: texturált, bevont, ropogós és gyűrött formákban jelenik meg finom selymekkel, papírmaséból készült fonalakkal és keményített gyapjúval társítva.

IMG_2120

Az idő múlásának gondolata végigfut a kollekción. Az újraálmodott klasszikusok meglepő anyagokkal és gondosan félrehelyezett részletekkel kaptak új formát, miközben az innovatív megoldások enyhe futurista jelleget kölcsönöznek a daraboknak. A színvilágot a természetes, kifinomult árnyalatok uralják: a legtisztább fehértől az organikus papír, illetve fa által ihletett tónusokon át egészen a nyári, meleg barnákig húzódnak a főbb árnyalatok. A palettát a púderes okker, a levélzöld, a navy kék és a vörösagyag színei töltik meg élettel.

IMG_2109

A női darabokat a lágyan ívelt vállak, a váratlan hosszok és az innovatív részletek jellemzik. A kollekcióban a kötött anyagok dominálnak, a rétegzés pedig kulcsszerepet tölt be. Az eklektikus elemekből összeállított kiegészítők igazi klasszikusok modern köntösbe bújtatva, ezzel egy  újfajta hordhatóságot hangsúlyozva.

Ebben a szezonban igen erősre sikerült a férfi kollekció, mely a volumen és a kontrasztos arányokkal való játék keveredéséből született. A szögletes dzsekik, négyzetes szabású ingek, élére vasalt gyapjúnadrágok szigorú, ugyanakkor játékos atmoszférát kreálnak – lehetetlen nem szeretni őket.

IMG_2098

IMG_2126

IMG_2108

IMG_2099_2

IMG_2099

IMG_2101

IMG_2138

IMG_2105

IMG_2127

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.