Skip to content

Szex, szerelem, underground: kint a Rebellive zine új száma!

Biztosan láttátok, hogy az elmúlt hetekben elég nagy pörgés volt a Rebellive háza táján, melynek oka, hogy elkészült második, RENDEZVOUS hívószóra hallgató kiadványunk! A csaknem egy évig (haha) készült zine megjelenését szombat este egy kiállítással egybekötött illegálbuli keretében is megünnepeltük a MÜSZI legújabb közösségi terében, a MÜSZI Közértben, mely a Jósika-Izabella utca sarkán vár majd jövőre benneteket.

Ahogyan arról beszédes hívószava is árulkodik, a legfrissebb print a 21. századi emberi kapcsolatok, szerelmi viszonyok mélyrétegeit kutatja, miközben a zine műfajának sajátos jegyeit is magán hordozza. Egyszerre trashy és intellektuális, továbbá kifejezést nyer benne a vizuális humor, a finom giccs és napjaink életközösség csoportjainak, „posztszubkultúráinak” képi világa. 

A RENDEZVOUS különszáma a LOVE edition nevet kapta: ez egy egyedülálló interjú- és fotósorozatot hordoz, mely tehetséges és rebellis alkotópárosokat vonultat fel (Borsos Lőrinc, Horváth M. Judit-Stalter György, Kormos Zsófi Anna-Karcis Gábor, Pattyantyus Dóra-Székey Kriszta, Szombat Éva-Klág Dávid). Az általuk elmesélt történetekben a szerelem és a művészet fonódik össze a kreatív önkifejezés szűrőjén át. A megkapó szerelmi történetekhez készült sajátosan intenzív fotósorozat Szombat Évi munkáját dicséri, aki a párosok közös mindennapi életébe engedett betekintést, az alanyok legintimebb környezetét, saját lakásukat is megmutatva.

Fotó: Szombat Éva
Fotó: Szombat Éva
Fotó: Szombat Éva

Az új szám emellett olyan témákat is boncolgat, mint például a japán szexkultúra sajátosságai, Anna Uddenberg kortárs szobrainak testnarratívái és önmagunk megismerésének furcsa kapcsolata, vagy éppen a meleg gördeszkás csoport jellegzetességei…

Fotó: Zahorján Ivett
Fotó: Boldov Eszter
Fotó: Medve Balázs

A RENDEZVOUS betekintést ad a digitális költészet bitekbe zárt világába is.

A kreatív agymenéseket Vizi András sajátos miliőt hordozó editorialja zárja.

Fotó: Vizi András

A zine csütörtöktől a készlet erejéig elérhető a Vitkovics Mihály utcai 5621 Store-ban! Köszönjük, ha támogattok minket – a rebellive szerkesztői…

Főszerkesztő: Zahorján Ivett | Graphic designer: Szabó Netta | Vezető szerkesztő: Boldov Eszter | Közreműködő szerkesztők: Nemes Sára, Szász Nóra, James Andrew Selby | Fotó: Szombat Éva, Vizi András | Szerzők: Pál Attila Márk, Boldov Eszter, Zahorján Ivett, Borda Réka, Molnár Veronika. Kiadja a REBELMEDIA.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s