RebelBeauty: a sminktetoválás új érája, avagy minden, amit a microblading technikáról tudni érdemes

Nos, átléptünk az új évbe, így valószínűleg ott lüktet benned a tettvágy, hogy valóra váltsd fogadalmaidat, amik hozzásegítenek, hogy 2018 legyen életed eddigi legjobb éve. Ha idén szeretnél több időt szentelni magadra és kipróbálni valamit, amire már régóta vágytál, mutatunk egy technikát, amivel egyszerre mindkét tételt kipipálhatod! Ismerd meg a microblading szemöldöktetoválást!

Mivel is érdemes kezdeni a fogadalmak rád, azaz konkrétan rád és saját testedre eső részét? A kondibérlet és az alakformálási törekvések mellett a részletekre sem árt odafigyelni, melyekkel egyébként brutális változás érhető el. Az arc talán egyik legelhanyagoltabb része a szemöldök, pedig gyakorlati és esztétikai funkciót egyaránt betölt, hiszen amellett, hogy megvédi a szemünket a bele hulló portól és a kosztól, egyúttal keretbe foglalja az arcot, hangsúlyt ad neki. Elég csak visszaemlékezni annak a kísérletnek az ijesztő eredményére, amikor egy fotósorozatban lephotoshopolták a sztárok szemöldökét… A szemöldök törődést igényel, de nem mindegy, hogy hogyan és mennyit.

Sminkkel is javítani lehet a genetikai adottságokon, de aki nem akar minden reggel a szemöldökének megrajzolásával bíbelődni, hosszútávon rengeteg időt spórolhat a tetoválással. Nem kell rögtön megijedni a tetoválás szótól és a szemöldök címén hordott fekete tinta vonalakra gondolni, szerencsére azok a nonfiguratív tetoválásokkal együtt valamikor a 2000-es években kikoptak a köztudatból. Mára a kozmetikai tetoválások leggyorsabban fejlődő szegmensévé lépett elő ez a terület, a különböző technikáknak köszönhetően pedig bármilyen vastagságú, formájú, küllemű és színű szemöldököt fel lehet vinni a bőrre a vendég ízlése és az aktuális trendek szerint. Azok, akik az erőteljes hatást és az Instagram brow élesen ívelt dominanciáját kedvelik, most ne nézzenek ide, a microblading módszer finom szálas technikájával rendkívül szofisztikált, természetes megjelenésű szemöldököt lehet készíteni.

A szemöldöktrendek története 1920-as években népszerű – és Edith Piaf által is büszkén viselt – leheletvékony szálas sormintától a 2010 után elterjedt bozontos statement darabokig messzire ívelt, most pedig, mint oly sok más területen, a természetesség dívik. A microblading technika megváltást hoz mindazoknak, akik már régóta szerettek volna megszabadulni a szemöldökceruzától és elhagyni a rendszeres szemöldökfestés rutinját, ugyanakkor ódzkodtak a látványosan mű megoldásoktól. Mint a nevéből is adódik, tetoválásról van szó és egy speciális, nem vibráló eszköz segítségével pigmentet juttatnak a bőr alá. A hagyományos tetoválással ellentétben azonban itt a festék nem kerül olyan mélyre, csak az epidermiszbe, a hámréteg legalsó sejtsoráig, ezáltal nem jelent életen át tartó elköteleződést egyetlen szemöldökforma mellett. A festék egyéntől függően nagyjából egy évig marad a bőrben, addig lényegesen lerövidítheti a sminkelésre szánt időt. Amikor kopni kezd a festék meg kell ismételni az eljárást, ami lehetőséget ad arra, hogy igény szerint változzon a korábban kialakított forma.

A microblading eljárásnál alkalmazott eszköz nagy precizitást tesz lehetővé, így a vékony szálak tökéletesen megbújnak a szemöldök szőrei között, így szinte lehetetlenség megkülönböztetni az eredetit a tetoválttól. A gép használata ezzel együtt szakavatott kezet kíván, így mielőtt lelkesen tű alá hajtanád a fejed, mindenképp szánj időt arra, hogy tapasztalt, hozzáértő sminktetoválót találj. A helyzet az, hogy mivel minket is foglalkoztatott ez a téma, tapasztalat útján mondhatjuk, hogy végre találtunk egy olyan szakembert, akiben minden valószínűség szerint te sem fogsz csalódni: ő a Monoron tevékenykedő Polónyi Klaudia, aki többéves tapasztalattal rendelkezik a kozmetikai tetoválások terén, munkája precíz és kompromisszumot nem tűrő igényességgel dolgozik. Böngéssz honlapján, amit ITT találsz meg. Ja, és ami a legjobb, Klaudia többször keres modelleket is szolgáltatásaihoz (szemhéj tetoválás, szemöldöktetoválás, szájtetoválás) Facebook oldalán, a szerencsések így kedvezményesen vehetik igénybe az egyes kezeléseket.

A folyamat maga 2-3 órát vesz igénybe. Első lépésként a sminktetováló és a vendék közösen kialakítják a vágyott szemöldök formát és színt. A hozzáértő tetoválók sosem használnak sablonokat, hanem minden esetben az arc egyéni berendezéséhez, az eredeti szemöldök szálainak mennyiségéhez, méretéhez és színéhez, a bőrtónushoz, valamint nem utolsó sorban a szemöldök viselőjének ízléséhez lehet szabni a formát és vastagságot. Ezt követően kezdődik meg a tényleges microblading procedúra, ami az érzéstelenítőknek köszönhetően fájdalommentes, de legfeljebb minimális fájdalommal, vagy inkább kellemetlenséggel jár.

Fontos arra ügyelni, hogy az eljárást követő három napig nem érheti víz a tetovált felületet. A gyógyulási idő személyenként eltérhet, de általában 2-7. napon a véglegesnél intenzívebb a pigmentek színe, mivel a pigment oxidálódik a bőr felületén, majd fokozatosan elhalványul, és körülbelül 2-4 hét alatt nyeri el végleges árnyalatát. A bőr egyes területein erősebb lehet a halványulás, ezért az első beavatkozást követően egy hónappal mindenképp érdemes kihasználni a korrekciós alkalmat, amikor az esetleges egyenetlenségek, hibák kijavíthatók.

Mindössze néhány vonás áll közéd és a tökéletes szemöldököd közé, úgyhogy itt az ideje megvalósítani, amiről eddig csak fantáziáltál!

Szöveg: Szász Nóri

Hozzászólás