RebelReport: Pre-Fall toptrendek

Mit is tartogat számunkra az őszi-téli szezon 2018-ban? Nos, februárban kiderül. Viszont addig is egy kis ízelítőt kaphattunk a Pre-Fall kollekciók által, melyek az őszi-téli szezont megelőzően látnak napvilágot, hasonlóan a resort kollekciókhoz, amik a tavasz-nyári szezont előzik meg. Jellemzően sokkal kisebb kollekciók, és sokkal mainstreamebbek is, mivel főként kereskedelmi célt szolgálnak. Tehát míg az őszi-téli darabok készülnek a divatházaknál, addig az előzetes kollekciók már a boltok polcain lesznek, vagyis pár hónap múlva már kézzel foghatóvá válnak – már akinek. Most összegyűjtöttünk 15 kiemelkedő és általunk izgalmasnak vélt irányzatot, reméljük, rátok is inspirálóan hatnak majd.

Aszimmetria

Mondhatni nem volt tervező, aki tűpontos szimmetriára és szigorú vonaltervezésre voksolt volna, ami a következő hideg szezont illeti, szinte mindenkinél a szabad asszociációkat megengedő, markáns szabásvonalakat eredményező aszimmetria volt a nyerő, és mivel óriási rajongói vagyunk mindennek, ami aszimmetrikus, nagyon reméljük, hogy folytatódik ez a hullám.

Barnabőr-hatás

Valószínűleg a természetes színek felé való orientáció és a hetvenes évek bűvöletének hála, a bézs és a barna árnyalatok igen nagy szerepet kapnak a szezonban  (na, meg mert mi lenne velünk barna szín nélkül ősszel?), de ami talán újdonság, hogy e tónusok most bőrhatású anyagokkal párosulnak.

Belted blazer

Pár szezon óta megfigyelhető a megkötős kabátok egyre szélesebb körben való megjelenése, ezt most egy ügyes csavarral átültették a tervezők a blézerek és rövid kabátok derekára is. Viszont nemcsak ezek a ruhadarabok, de a ruhák, nadrágok is – nagyon kevés kivétellel – mind övet kaptak. Éljen a #beltpower!

Farmer + kockás minta

Az örök kedvenc farmerjaink egy régi ismerősüket kapják társnak, és nemcsak ruhák, de kiegészítők tekintetében is; a farmer+kockás ing már kicsit unalmas párosát felváltják, vagy mondjuk úgy, sokszínűbbé teszik az izgalmas cipő-, táska- ruha vagy éppen szoknyavariációk.

Glitter túladagolás

Flitteres a kukába, glitteres a vállfára? Úgy tűnik, igen. Eddig a tortából nem kis szeletet harapó flitterlázat felváltja a glitterőrület, vagy valami ilyesmi. A csillogó lakkok és szemhéjtusok előrelépésével teret nyer ez az irány textilre fordított változatban is. Vagyis nadrágok, overálok és ruhák formájában öltenek testet, leggyakrabban változatos és merész színkombókkal.

Kesze-kusza csíkok

Az égtájak minden irányába ívelnek és többféle méretben, vastagságban burjánzanak el az illogikus csíkok a hideg beálltával, melyek akkor a legmenőbbek, ha sokszínű kreációkon keresztezik testünket.

Extramagas derék és szűk szár

Trendek jönnek és mennek: a magas derekú nadrágok még magasabbra érnek majd, és míg az eddigi szezonokban jellemzően elenyészőek voltak a szűk szárban végződő darabok, – hiszen inkább az egyenes vagy a bő szárúak voltak fölényben, – addig mostanra sokkal nagyobb százalékban lesznek elérhetőek.

Maszkulin femininitás

A férfias elemek és sziluettek beemelése a női öltözködési gyakorlatba egy mára általános tendenciának mondható (sőt, a fenti két kategória közt is igen halvány határvonal húzódik immár), a kivitelezések terén még mindig adódnak különlegességek. A szélesebb vállú, oversized és/vagy dekonstruktivista eljárással átszerkesztett zakók a férfi szabásvonalak ellenére nőies vibe-ot sugallnak, hol egy harsány szín, hol egy mélyebb kivágás segítségével.

Oldalzseb

Talán ez az a pont, vagyis részlet, amit valaki vagy nagyon utál vagy nagyon szeret, és közötte semmilyen más viszonyulás nem húzódik. Szerintünk nagyon is izgalmas és praktikus viselet lehet a mindennapokban, csak nem árt figyelni a körítésre.

Rakott csíkok

Számunkra ez az egyik legkedvesebb trend: az eddig is népszerű rakott szoknyák végre egy izgalmas fordulatot vesznek és kitörnek a monoton színek világából, látványos csíkokkal válnak egyedivé és formabontóvá.

Pöttyök

Mármint mindenen és mindenhol. Nagyjából szó szerint. A játékosan elegáns trend visszatért és menőbb, mint valaha!

Rojtok

Van az a mondás, hogy rojtokkal sosem lehet mellélőni – ez talán most igazabb, mint valaha, hiszen ez a laza trend (rövidebb vagy hosszabb megoldásokkal) kíméletlenül felváltja a tollas szélű díszítéseket és uralomra tör.

Fodrok

Jöttek, láttak, győztek. Már régebben, de ettől függetlenül maradnak a helyükön, sőt, nagyobb részt szakítanak maguknak. Teljesen indokolatlan helyeken is felbukkannak, de az az igazság, hogy mi ennek csak örülünk.

Tüll a ruhán

Hogyan tud ez az alapvetően lágy és finom hatású anyag grunge-osan cool lenni? A Pre-Fall kollekciókban látott kreációk alapján játszi könnyedséggel. A tüll idén többféle színben és formában tarol – ezt a Preen By Thorton Bregazzi tervezői is tudják.

Cikk-Cakk

A csíkok áramütést kaptak és cikk-cakk formában csúszkálnak a ruhákon – legyenek vékonyak, vastagok vagy színesek, bohókásan

Szerző: Jakab Tímea Diána

Hozzászólás