Hogyan lesz valakiből Beyoncé stylistja? Marni Senofonte tudja a választ!

Marni Senofonte a csillagok jelen állása szerint az egyik legfigyelemreméltóbb topstylist Amerikában, és nem csak azért, mert Beyoncé mellett Kendall Jenner ruhatáráért is felel, hanem azért is, mert markáns divatvíziói mellett egyszerűen képtelenség szó nélkül elmenni.

Senofonte Scrantonban született és nőtt fel, de mindig is szeretett volna lelépni onnan. Kívánsága akkor teljesült, mikor felvették az Emerson College-re, Bostonba. Diplomája után New Yorkba költözött, ahol első munkája során mindjárt Norma Kamali mellett találta magát, és szépen elkezdett felfelé lépkedni a ranglétrán az értékesítőtől a PR vezetőn keresztül egészen addig, míg Kamali asszisztense nem lett. És ez valóban egy óriási dolog volt egy olyan valaki számára, akinek halványlila gőze sem volt, hogy mit is szeretne csinálni.

Sőt! Később ennek köszönhette – egy kis túlzással – karrierjét is. Kamalit egy sokat követelő, kemény nőként ismerik, viszont Senofonte élete első styling lehetőségét bizony neki köszönheti. A sikersztorija valahogy úgy indult, hogy a Salt-N-Pepa nevű amerikai hip-hop lánytrió Kalami styling segítségét kérte, ekkor a lelkes Senofonte szó szerint könyörgőre fogta, hogy hadd hozzon ő nekik valamit, amihez meg is kapta a zöld utat. És a lányok imádták. Ezt újabb lehetőségek követték: miután Lauryn Hill látta Senofonte munkáját, megkereste, hogy kísérje egyik turnéja, a The Miseducation of Lauryn Hill során. Majd nem sokkal később a stylist azon kapta magát, hogy Diddyt, Jay Z-t és Beyoncét stylingolja. És mostanság már Blue Ivy-t is…

 

Ügyféllistája a Kardashian dinasztiába tartozó Kendall Jennerrel bővült, aki Senofonte eddigi zenei irányban mozgó karrierjének megadta a populáris divat színezetet. Senofontének köszönhetően vett nőies fordulatot Jenner off-duty és vörös szőnyeges megjelenése, olyan részletekkel kiegészítve, melyeket a modell valószínűleg sohasem viselt volna.

Senofonte stílusmottója: a rétegezés. Saját magát, ha három szóban kellene jellemeznie, akkor a szexi, sportos, tomboy szavakkal tenné meg. Stílusikonjai Lauryn Hill, Prince és Bridgette Bardot. S hogy hol vásárol? Nos, legtöbbször az Opening Ceremony, a HLNR, a Barneys, a Zara, a TopShop, az Elyse Walker, a luisaviaroma.com és a net-a-porter.com oldalak a legfőbb célpontjai. Egy igen fontos és érdekes tény róla, hogy egyáltalán nem visel feketét, már lassan húsz éve, így nem is simul bele a New York-i totál black dresscode-ba.

 

A feketét egy biztonsági megoldásnak véli és mivel szereti feszegetni a húrt, nem hajlandó a könnyebb utat választani. És hogy miért is alakult ez ki nála? Nem lesz meglepő a válasz, hogy ez is Norma Kamali nevéhez köthető. 20 évvel ezelőtt, mikor stylist asszisztens volt New Yorkban Kamali mellett, mestere megtiltotta egy szezon erejéig a fekete viselését, s azóta nem is láthattuk rajta ezt a színt. De olyannyira ignorálja a sötét tónusokat, hogy még fekete zoknija vagy melltartója sincs.

Senofonte egy figyelemfelkeltő, pörgős, ultra maximalista nő, mely tetten érhető Beyoncé Lemonade című albuma kapcsán, vagy a máig emlegetett Super Bowl Black Panther performansz esetében, de ott van az a bizonyos nagy port kavart terhes fotó is, melynek kapcsán egy emberként hördült fel az internet népe, és amelyben Senofontének is benne volt a keze. A neves stylist tisztában van azzal, hogy Beyoncé ma már nemcsak mint művész jelentős, hanem mint korunk egyik legbefolyásosabb influencere is, ami óriási felelősséggel jár.

Célja tehát nem az, hogy kizsigerelje a dollármilliárdos előadókat és közszereplőket (persze nyilván nincsenek filléres gondjai), hanem hogy a sztárok megjelenésével üzeneteket adjon át a rajongóknak és felhívja a figyelmet az életszeretetre, valamint önmagunk kompromisszumok nélküli felvállalására. (Kövessétek Instán is, megéri: @marnixmarni)

Szöveg: Jakab Tímea Diána

Hozzászólás