„Mindig is imádtam az esőt” – Földi Petra és az esőkabátok esete

theraincoat by Petra Földi esőkabát márkának a napokban készült el webshopja és legújabb kampányképei a napokban debütáltak. Elmondása szerint a tervezőnő, Földi Petra mindig is imádta az esőt, hiszen része a hétköznapoknak, miközben lelassítja, megállítja az embert egy pillanatra, emlékeztetve ara, hogy abban az adott pillanatban, a jelenben él. Még ha szürkeség, sár is jár együtt vele, az eső mindig változást is jelent, frissességet hoz.

Az első esőkabátot egy egyetemi feladatként készítette el Petra. Ahogy ő mondja, megragadta, hogy egy olyan ruhadarabról van szó, melynek több funkciót is el kell látnia, ezzel összhangban pedig összetett tervezési feladatot igényel, s kiemelkedő jelentősége van annak, hogy milyen anyaghoz és technológiához nyúlunk.

A Londonban eltöltött időszak, valamint a különböző ruhamárkáknak végzett tervezési munkák nagy hatással voltak rá és segítették annak megértésében, hogy hogyan lehet piacképes, gyártásra kész, mégis izgalmas termékeket tervezni. A márka első darabjai korábban elnyerték a Magyar Formatervezési Díjat.

A márka számára elsődleges a funkcionalitás, a termékdesignra pedig a tartalom és a forma közötti kölcsönhatásként és egyensúlyként tekintünk. A technológiát folyamatosan fejleszti a márka és törekszik az elérhető legmagasabb színvonalú környezetbarát anyagok használatára is. Ezen kívül további egyedi lehetőséget jelent a méret után készített kabátok online megrendelése a theraincoat.com oldalról.

Termékeik azon tettrekész, nyughatatlan férfiak és nők számára készülnek, akik elegáns és stílusos mindennapi városi viseletre vágynak, ugyanakkor tekintettel vannak a környezetükre is.

Kampányképek: Zana Krisztián

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.