Színek, minták, szerelmek: íme az AW18-as szezon toptrendjei

A globális divathetek lezajlottak, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy összeszedjük a legizgalmasabb és legkedveltebb trendeket a kifutón látott AW18-as kollekciók alapján. Nagy visszatérők, állandó kedvencek és új irányok a folytatásban.

Akkor jó, ha átlátszó!

Felütötték fejüket a leheletvékony, már-már átlátszó darabok, melyek egyáltalán nem a szemérmeseknek szólnak, de a fázósoknak sem kedveztek ezzel az iránnyal a tervezők. Paradoxon vagy sem, a következő szezonban az lesz a sikk, ha szinte alig van rajtunk valami. Kicsit előhozza a morci osztályfőnök kirohanásainak emlékét, aki mindig kiakadt azon, ha azzal akartunk tetszelegni, hogy szétfagyunk egy szál semmiben. Azt mondjuk meg kell hagyni, hogy gyönyörűek ezek a kreációk.

Széles terpesz, rock and roll 

Pár éve ismét berobbantak a bőrnacik, aztán amilyen gyorsan jöttek, annyira gyorsan kerültek is ki a látószögünkből, és most nagy visszatérőként itt vannak újra. Színesek, magas derekúak és helyet követelnek a szekrényünkben. Nyomulhatunk elegánsban is, mint a Philosophynál vagy merészebben, mint Pyer Mossnál.

Színekre fel

Nem tudunk és nem is akarunk szó nélkül elmenni amellett a precíz színorgia mellett, ami például a Marni, a Mulberry vagy a 31 Phillip Lim háza táján volt tetten érhető. Mi is gyakoroljuk még a markáns tónusok bátrabb alkalmazását és hát az van, hogy újabb mesterekre leltünk.

Szeresd a felemást!

Delpozo, Halpern, Marni, Moschino, Yohji Yamamoto – ez csak öt név, akiket megihletett a különböző anyagok, minták és színek egy kreációban való egyesítésének gondolata. Az eredmény izgalmas és végre extravaganciája ellenére is: hordható.

Ideje félvállról venni a dolgokat

A félváll abszolút befutó lesz ismét, akár egy egyszerű blúzról, akár egy estélyiről van szó. Az a jó ebben a trendben, hogy anélkül kelt izgalmas és nőies hatást, hogy túl sokat mutatnál magadból. Bírjuk.

Csak a pufi ad neked erőt és mindent lebíró akaratot

Az anno inkább cikinek számító pufi kabátok mostmár abszolút reneszánszukat élik, jóformán kiütve a nyeregből a már egy ideje töretlen sikerű szövet társaikat. A tervezők most egy következő szintre emelték őket és csavartak egyet a dolgokon; idén ősztől hosszú, valamint színes és/vagy mintás darabokra is lecsaphatunk majd az üzletekben, persze, ha lesz rávalónk.

Egy karhossznyi boldogság

Végre, eljött az ő idejük is! Ráadásul a hosszú, elegánsabb és persze színes verzióké. Az a legjobb bennük, hogy praktikusak és nincs az a kabát vagy ruha, amit ne dobnának fel. A nemrég bemutatott kollekciók sorában nagy örömünkre a femme fatale darabok is megjelentek, de természetesen a romantikusabb modellek sem maradtak el.

Réteg – réteg – réteg – ja, és még egy réteg

Egy időben minden valamirevaló street style blogger kinyilatkoztatta, hogy a hideg időszak kulcsjelensége a réteges öltözködés. Idén szinte bármilyen kombináció létrejöhet, ha a layeringről van szó – különösen a nadrág fölé felvett szoknya/ruha vagy több szoknya kap kitüntetett szerepet.

Metál a köbön

A metál már egy ideje porondon van és persze az AW18-as trendek közül sem hiányozhat. A helyzet az, hogy idén akár az arany, akár az ezüst verzióért rajongtok, igencsak jó dolgotok lesz.

Mintából sosem elég

Ha állandóságot kellene azonosítanunk a divatheteken felbukkanó trendek kavalkádjában, akkor talán a mintákkal való kreatív játék lenne az első, ami eszünkbe jutna, hiszen ez az az irány, ami tényleg soha nem megy ki a divatból. Az izgalmas, káoszt és rendezettséget egyszerre sugalló printek idén ősszel is hódító útjukra indulnak.

Színezd pasztellel!

Az ősz az új tavasz? Tehetnénk fel a kérdést, de nem tesszük. A lényeg, hogy a hagyományosan a tavaszt fémjelző lágy, sápadt pasztell színek az AW18-as kollekciókból is kihasítottak egy jó nagy részt maguknak, amit egyébként mi egyáltalán nem bánunk.

A visszatérő: pelerin

Ha van ruhadarab, amit annyira nem kedvelünk, akkor az a pelerin, hiszen nem annyira praktikus a rohangálós mindennapokban, de kétségtelenül esztétikus látványt nyújt, főleg, ha olyan tervezők kezei közül kerül ki, mint Alberta Ferretti, Elie Saab vagy Trussardi.

Szőr vagy nem szőr? Ez itt a kérdés!

A szőrme és műszőrme életútja elhivatott rajongással és csúfos botrányokkal van kikövezve, de még mindig nem kaszálta el a divatipar ezt az irányt, sőt! Rendre újrafelfedezi magának, csak azért is.

Térd alatt semmi

Ismét egy olyan irány, amivel anno ki lehetett kergetni szerintem sokunkat a világból. És voilá, a divat állandó körforgásban újra felbukkantak a térdgatyók. Egyelőre még mi is csak barátkozunk a gondolattal…

Florals? For Winter? Groundbreaking.

Viszont nem, nem a darkos vonallal üti fel fejét egymilliomodjára a virágtrend, hanem a finom, világos hangulat gyönyörködtet majd. Cacharel, Gucci, Oscar de la Renta is felültek erre a vonatra, és többnyire fehér alapon jelenítik meg szebbnél szebb virágvízióikat. Szó mi szó, csodás.

Szöveg: Jakab Tímea Diána 

Hozzászólás