Montauk óceánpartja ihlette Vetlényi Alma legújabb zero waste kollekcióját

Vetlényi Alma debütáló fenntartható kollekcióját a Gombold újra! kapcsán ismerhette meg a nagyközönség, amivel az immár Budapest mellett New Yorkban tevékenykedő fiatal designer elhozta a fődíjat. A napokban elkészült Alma legújabb, tavaszi-nyári kollekciójának lookbookja is, melyet a Rebellive-en láthattok először.

A tervezőt egy Atlanti-óceán menti kistérség idilli környezete és sajátos hangulata inspirálta; az ihletet főként a Montauk óceánpartján tett látogatás adta, ahol Alma New York-i útja során járt. Az ott szerzett vizuális benyomások voltak leginkább hatással legújabb öltözéksorozatára.

Szín- és anyaghasználat terén a személyes tapasztalataira reflektált a tervezőnő. A föld, a víz, a levegő és a fények egymásra gyakorolt hatásai a ruhák formájában érdekes leképzést eredményeznek. A kollekció kulcsfogalmai a tükröződés, a reflex színek és a lebegés. A darabokat különböző anyagfelületek ütköztetése, a rétegeltség, a nagyvonalú formakezelés és finom színösszeállítások jellemzik.

Alma elmondása szerint a természetes nőiesség híveit szólítja meg kollekciójával – azokat a nőket, akik tudatos életmódjukat az öltözködésen keresztül is szeretnék kommunikálni. A márka a fenntartható divat képviselőjeként ezúttal is nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, így az SS18 kollekció is a zero waste jegyében készült.

Photographer / Perta Gyermán
Make-up Artist / Szandra Papp
Hair Stylist / Áron Zellei
Models / Veronika,
Fanni & Eszter_Royal Models
Shoes / NES Shoes
Creative Direction / Alma Vetlényi

Hozzászólás