Ázsiai online shopok, melyeket érdemes böngészgetni (1. rész)

Mióta az eszemet tudom, szükségem van arra, hogy felpróbáljam és fizikai kontaktusba kerüljek az általam kiválasztott ruhával vagy egyéb cuccal, mert ott és abban a pillanatban dől el minden: szerelem első látásra vagy sem, fogom-e hordani hosszú távon is vagy sem, igazán jól áll-e vagy itt-ott necces stb. Viszont annyi, de annyi jó dolog kering az interneten, hogy nem lehet a végtelenségig ellenállni a kísértésnek. Az utóbbi időkben amúgy is rákattantam az ázsiai dolgokra, úgyhogy most mutatok pár jó kis site-ot, ahol érdemes néha-néha böngészgetni, ha elkap a gépszíj vagy nagyon nem pálya az itteni felhozatal.

A „Made in China” címke és az ázsiai termékek kapcsán élő általános sztereotípiák (másolat, silány minőségű, tucatdarab stb) pedig senkit se ijesszenek meg, az alábbi niche brandek, contemporary shopok legtöbbje eloszlatja a leghitetlenebbek kételyeit is.

Tokichoi

A Tokichoi Tajvan legrégibb vezető online store-ja, mely a Tokió és a choice szavakból áll össze. A hetente frissülő árukészlettel rendelkező shop gyakran hirdet sale-t, és igyekszik mindenfajta stílust kielégíteni a romantikustól az alternatívig.

Stylenanda

A Dél-Koreában 2004 óra működő Stylenanda immár a térség legmenőbb online divatdesztinációja, a cool kidek és a K-pop arcok egyik alapbázisa. A ruhák mellett beauty termékeket és kiegészítőket is találtok az oldalon.

Milkteas

Egy pénztárcabarát és abszolút girly online boltocska a pulcsik, farmerek és egyéb streetwear cuccok szerelmeseinek.

Oeey Dewy

A kanadai bázisú Oeey Dewy pasztellbe mártott, gondosan válogatott beauty termékeket kínál, nem csak Koreából, de Japánból és Ázsia más területeiről is. Glossier, vigyázz!

Zalora

Ázsia-szerte ismert online butik, melyet malajziai utam során ismertem meg, amikor is szétnéztem, hogy milyen shopping lehetőségeket kínál a térség, aztán véletlenül bukkantam erre a bloggerkedvenc e-retailerre.

Front Row Shop

A FRS állítása szerint azon munkálkodik, hogy a kifutón látott méregdrága kreációkat lehozza a halandók szintjére izgalmas designokkal anélkül, hogy kopizná azokat. Zara helyett ideális lehet.

Momokorea

Webdesignban lenne hová fejlődni, de ne riasszon el benneteket ez a tény! A Momokorea koreai és nemzetközi designer kreációkat kínál, és hát elég jófejek, mert ha olyan országból rendelnél, ahová nem szállítanak, ha írsz nekik, a kedvedért kivételt tesznek.

Folytatjuk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.