Klasszikus elegancia mediterrán feltéttel: megnyitott a Gisell cafe & aperitivo gasztrobár!

Mindig öröm látni, ha egy álom valóra válik – főleg akkor, ha egy kedves ismerős álmáról van szó. Exkolléganőm, Orsi a Facebookra és Instagramra szánt gasztroposztok gyártása közben gyakran mondogatta, hogy egyszer szeretne egy saját helyet nyitni. Múlt héten fogta magát és partnerével, Lapu Adriennel a.k.a Gizivel (akinek a neve a hely nevét is ihlette) beváltotta az ígéretét és egy tesztidőszakos soft opening keretében kiengedte a Gisell cafe & aperitivo bárt.

A hely a Nagymező utca elején, az Operettszínházzal szemben kívánja felfrissíteni a környék gasztroszínterét; keddtől vasárnapig egész nap nyitva áll, így kezdhetjük a napot náluk egy kiadós reggelivel és kávéval, de beugorhatunk akár napközben is egy bruschettára, este pedig visszatérhetünk egy antipasti-koktél kombóra. Ami a legjobb, hogy hamarosan a teraszon is megtehetjük mindezt.

Az elhivatottság és lelkes gasztroszenvedély mellett a lányok évekre visszanyúló vendéglátós tapasztalata, valamint az éttermek világának, a legújabb trendeknek az ismerete is segíthet abban, hogy a Gisell valódi kulthely legyen a közeljövőben. Koncepciójuk és felfogásuk egyrészt a 19. század végi és 20. század eleji hivatásszerű vendéglátás alaptéziseihez nyúl vissza, mely szerint a vendégvárás valóban a vendég várásáról, tiszteletéről, teljeskörű kiszolgálásáról szól és arról, hogy egy intim, barátságos környezetbe lépve élményszerű tapasztalatban legyen része, mely feldobja és bekeretezi mindennapjait.

A Gisell hangulatába, dizájnjába és kínálatba azokat a mediterrán, olasz emlékeiket szerették volna belecsempészni a tulajdonosok, melyek mindkettejüknél elindították a gasztronómia, továbbá az egyszerű, minőségi ételek iránti elkötelezettséget. A lányok egy olyan választék kialakításán dolgoztak, mely nemcsak az olasz, hanem a magyar alapanyagoknak is teret adva, méltó megfelelője lehet a népszerű aperitivo bárok lazaságának, fesztelenségének.

A hagyományok, klasszikus értékek szem előtt tartása mellett egy innovatív, a mai trendeknek megfelelő belső dizájnt alkottak meg a Gisellesek, ahol mind a pesti broadway eleganciája, mind a kortárs megoldások visszaköszönnek. Hosszútávú terveik közt szerepel, hogy egy könnyed belvárosi szórakozóhelyet, baráti találkozóközpontot hozzanak létre, mely az olasz és a magyar vendégszeretet ötvözi. Hajrá lányok, mi biztos veletek tartunk!

Gisell cafe & aperitivo, 1065 Nagymező utca 26.

Facebook: facebook.com/gisellaperitivo, Instagram: @gisellaperitivo 

Hozzászólás