Merjünk szégyentelenül szexik lenni! – DAIGE SS18

Ahogy minden szezonban, ismét bemutatkozik nálunk a DAIGE legújabb kollekciója. A márka dizájnere, Tóth Melinda maga mesélt a kurrens öltözéksorozatról, mely ezúttal a Seduction nevet kapta és a 30-as, 40-es évek Hollywoodjának ikonikus táncos-színésznői ihlették. 

A Seduction kollekciót tehát olyan előadóművésznők neve fémjelzi, mint Cyd Charisse, Rita Hayworth, Judy Garland vagy Ava Gardner, akik lenyűgöző nőiességgel, eleganciával és tartással jelentek meg a filmvásznon.

„Mit jelent ma nőnek lenni? Milyenné akarunk válni és mi az, amilyenné a korunk szelleme formál bennünket? Ebben a kollekcióban ezekre a kérdésekre kerestem egy személyes választ, és a kissé elfeledett, csillogó dívákhoz fordultam segítségért. Visszanyúltam az ízig-vérig nőies, klasszikus, szinte közhelyes ideálhoz, és megkerestem a számomra szerethető elemeket, melyeket összegyúrtam azzal a képpel, amit jelenleg gondolok a nőiesség mibenlétéről. – meséli Melinda.

„Nagy utazás nekem ez a kollekció és igen személyes is. Azt tapasztalom, hogy könnyű >>elférfiasodni<< manapság, nem merünk >>direkt szexik<< lenni. Izgalmas kihívás volt egy tőlem kissé távolabb álló ízlésvilágból felépíteni egy olyan sorozatot, amivel végeredményben mégis teljesen tudok azonosulni. Mindenképpen több ruhát akartam, mint az eddigi munkáimban, és nagyon kellett figyelnem arra, hogy az összhatás ennek ellenére, vagy ezzel együtt DAIGE-es maradjon.” – folytatja a dizájner.

Melinda legfontosabb célja az volt, hogy amikor valaki felölt egy darabot – ahogy ő mondja – szégyentelenül szexinek érezhesse magát benne. Igyekezett olyan mágikus elemeket is beleszőni kollekciójába, melyek számára szintén a nőiesség toposzához tartoznak, mint például a csillagok titkainak kutatása, az intuíció kérdésköre vagy a varázslat. Ezekre utal az ékszeres ruhadarabokkal és a printekkel: mint például a harmadik szem vagy a Nap-Hold nyaklánc „Charisse” ruhába építve.

Anyagokban selymek, len és lágy esésű viszkózok dominálnak. A színeknél a levendula, a dohányzöldek és a natúr tónusok mellett feltűnik a piros és a napsárga is. Az ékszereket a The Mama Kin márka készítette.

A teljes kollekció ITT tekinthető meg! (Fotók: Kecskés Márton, smink: Belovai Nóra)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.