Dokumentumfilm készült Alexander McQueenről!

Egy tervező, akit senkinek nem kell bemutatni, egy név, amit mindenki ismer. Emlékszem, halálhírének hallatán elsírtam magam, nem tudtam felfogni, hogy nincs többé. McQueen túlnőtte a divatipart, hatással volt szinte mindenre és mindenkire maga körül formabontó művészetével és teátrális bemutatóival. 

Archív felvételek, backstage fotók és őszinte interjúk vonnak be minket a brit dizájner életébe egy új dokumentumfilmben, melynek trailere nemrég napvilágot látott. Igen, a hír igaz: film készül Alexander McQueen életéről és munkásságáról!

A film rendezője és producere Ian Bonhôte és Peter Ettedgui voltak. A McQueen egy eleven portrét fest nekünk, mely sokszor az ikonikus divatművész meggyötört arcát mutatja meg, ugyanakkor nagyon inspirálónak ígérkezik, hiszen munkásságának kulisszatitkaiba és személyiségének formálódásába is bepillantást enged a film.

A most megjelent 30 másodperces előzetesben legemlékezetesebb, SS99 showjából láthatunk részleteket, melynek alkalmával két robot fújta le a Shalom Harlow által viselt ruhát egy forgó színpadon, de feltűnik még a 2001-es, elmegyógyintézet inspirálta showja is néhány pillanat erejéig.

Már ez a rövid trailer is úgy hivatkozik a legendás kreátorra, mint akit saját démonai hálóznak be, ugyanakkor egyike a legikonikusabb divatművészeknek a századból; folytonosan provokál és felforgatja a körülötte lévő állóvizet, sőt, botrányokat idéz elő és közben heves ellenérzéseket vált ki.

A filmet április 22-én mutatják be a TFF-en. A McQueennek lesz egy szélesebb debütálása is a Londoni Picture House Centralban, június 8-án. Ekkor élőben lehet majd kérdéseket feltenni a tervező testvérének, Janet McQueennek, unokaöccsének, Greg McQueennek, barátjának és első asszisztensének, Sebastian Pons-nak, valamint annak a Detmar Blownak, aki McQueen híres és excentrikus mentorának, Isabelle Blownak a férje. Kihagyhatatlannak ígérkezik, csakúgy, mint maga a film.

Szerző: Jakab Tímea Diána

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.